Bertrand Weegenaar nieuw bestuurslid landelijk bestuur

Al ruim 40 jaar (geboren 1962) ben ik in de voorhoede van technologie bezig. In heel veel rollen, als manager, ondernemer en sinds drie jaar als docent HBO-ICT van Hogeschool Windesheim in Zwolle (ik ben ooit als tweedegraads docent Nederlands en Wiskunde opgeleid). In dienst om al mijn kennis van ICT en ondernemen over te dragen aan een volgende generatie. Ik ben (mede)-verantwoordelijk voor een minoren Entrepreneurship en Game Studio.

Aan De Maatschappij wil ik hetzelfde overdragen: wat gaat de enorme technologie explosie betekenen? Het gaat helpen, plezier brengen. En is ook beangstigend, die robots, techniek die beslissingen neemt, hackers en die golf van verdwijnende banen. Daar wil ik samen met de mensen van de departementen over praten en ook doen. Het grote netwerk en contacten van De Maatschappij aanwenden om naar bedrijven en burgers minimaal duidelijk informatie te geven, kansen te laten zien etc.

Doen doe ik bijvoorbeeld met het initiatief Techatelier (www.techatelier.nl) waar ik overheid, onderwijs, onderzoek en ondernemers in de regio Zwolle bij elkaar krijg om kinderen structureel meer met techniek en maakonderwijs te laten doen. Die transitie-ervaring ga ik inzetten bij De Maatschappij. Al die belangen van het technische werkveld en educatie bij elkaar krijgen is complex. En vooral belangrijk. De reward: onderzoekende en leergierige kinderen met o.a. VR-omgevingen, programmeren en designen met 3D-printers.

Is er meer in het leven dan werken? Zekers, in mijn geval fervent lezer van o.a. managementliteratuur en schrijven daarover (voor managementboek.nl). Ik heb nog een hardwerkende vrouw, Mariska, en vier volwassen kinderen met hun eigen studie- en carrière beslommeringen.

Ik hoop jullie de komende maanden te treffen en concrete stappen te zetten.

Linkjes
Persoonlijk blog
LinkedIn 
Facebook 
Instagram
Email

Bertrand Weegenaar bekijk profiel

Ik ben Bertrand Weegenaar (1962), ondernemer (BeweAdvisering BV), schrijver (Blogmania.nl) , onderscheidend lezer (Managementboek.nl) en docent Hogeschool Windesheim (kennisgebieden o.a. Ondernemerschap, IT Innovations en Serious Gaming). Al decennia bezig op het raakvlak van techniek en informatiekunde. Dat bracht nieuwe ontwikkel- en projectmethodieken, internet en nu (natuurlijk) o.a. sociale media, gamification en mobiele technologie. Ik coach startende studentenondernemingen in de regio Zwolle. Ik ben initiator van het Techatelier (www.techatelier.nl) om kinderen van 10-14 binnen en buiten school meer met wetenschap en techniek in aanraking te brengen. Inmiddels groeit het consortium van bedrijven, gemeente, provincie en onderwijsinstellingen gestaag. Naast bovenstaande werk ik mee aan de Boekblog van Managementboek. Ik was verder jurylid voor het Managementboek van het Jaar in 2007, 2008, 2014 en 2018.


1 Reactie

Deel je observaties Bertrand. Kijk in dit verband ook eens naar: Brave New World Conference on how future technology will impact human life. Mede mogelijk gemaakt door ons departement Leiden. Meer informatie vind je hier: https://www.bravenewworld.nl

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden