Over `De Maatschappij`

Over `De Maatschappij`

Maatschappelijke problemen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook. Zo ook in 1777, het jaar waarin De Maatschappij werd opgericht. Voluit: De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Een community avant la lettre met maar één doel: het bevorderen van de welvaart en het welzijn van Nederland.

Dé broedplaats voor het algemeen belang

Daarmee is De Maatschappij al bijna 2,5 eeuw dé broedplaats van initiatieven voor het algemeen  belang. Een landelijk netwerk van onafhankelijke denkers en doeners met goede ideeën die in onze samenleving graag iets voor een ander doen. Omdat goed kunnen meedraaien in onze maatschappij voor velen verre van vanzelfsprekend is. 

Van lokaal idee tot landelijk initiatief

Nyenrode, de Jaarbeurs, Teleac, de Club van Rome, het Kinderwetje, het Koninklijke Instituut voor de Tropen (KIT): het zijn stuk voor stuk maatschappelijk relevante projecten met landelijke impact die ooit lokaal begonnen zijn als `een goed idee`. Initiatieven waar leden van De Maatschappij bij betrokken zijn geweest en die voor ons belangrijke voorbeelden zijn.

Ondernemers, Onderwijs en Overheid: de 3 O's

Of je nu student bent of oudgediende, een oprichter, wethouder, docent of CEO. Bij De Maatschappij ben je op de eerste plaats ambassadeur van de maatschappij. Al dan niet vanuit de 3 O's: Ondernemers, Onderwijs en Overheid. De gouden driehoek die we koesteren. Omdat je elkaar vanuit die verbondenheid hard nodig hebt om vernieuwend te kunnen zijn. Duurzame samenleving We zetten ons de komende jaren in voor een duurzame samenleving met aandacht voor de impact die technologische ontwikkelingen hebben. Heel graag doen we dit met zoveel mogelijk mensen die hierin het verschil willen en kunnen maken. Je aansluiten kan individueel maar ook als organisatie met al je medewerkers samen. Wees welkom!

Wil jij net als wij niet aan de zijlijn staan?

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden