Mail naar relatie

Jaarcongres 2019 - Verbonden door water!

Graag nodigen wij jullie uit voor het 236e jaarcongres van De Maatschappij op donderdag 26 september 2019, georganiseerd door departement Drechtsteden. Vanaf 12.00 uur zijn jullie welkom voor een lunch in Het Energiehuis aan de Noordendijk 148 te Dordrecht. Het congres vangt om 13.00 uur aan en duurt tot ca. 18.30 uur.
Voorafgaand aan het jaarcongres zal van 11.00 tot 12.00 uur de landelijke Algemene Ledenvergadering gehouden worden.

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten nauw samen op het terrein van zorg, onderwijs, werkgelegenheid, economie, duurzaamheid, vestigings- en woonklimaat. Gezamenlijk omvat het gebied bijna 270.000 inwoners, waarmee het feitelijk de vijfde stad van Nederland is. De totale begroting van de Drechtsteden omvat € 265.000.000, waarmee ongeveer de helft van de som van de deelnemende gemeentes is gemoeid.

We willen het jaarcongres in 2019 aangrijpen om uit te dragen welke mogelijkheden het Drechtstedelijk gebied voor ondernemingen, werkenden en bewoners biedt. Kenmerkend voor de Drechtsteden is dat het gebied door water wordt omringd. Steeds meer wordt het water ervaren als een verbindende factor en daarom is als congresthema gekozen voor: “Verbonden door Water!”

Maritieme Topregio
Water is onze verbindende factor. De rivieren Beneden-Merwede, De Noord en De Oude Maas komen in het hart van de regio samen. We vormen, na Rotterdam en Amsterdam, het derde maritieme knooppunt van Nederland. Onze maritieme maakindustrie (inclusief offshore) en waterbouw zijn van oudsher sterk. De Drechtsteden omvat ruim 850 maritieme bedrijven die aan bijna 8.000 personen werk bieden.

Veel van die bedrijven zijn internationaal toonaangevend. Daarnaast zijn er veel kleinere bedrijven in deze sector en in de aanverwante maritieme dienstverlening actief. Het is een hecht cluster met onderlinge relaties op het gebied van toeleveranties, innovatie, co-creatie en opleidingsfaciliteiten. Kortom, uitstekende ingrediënten voor een geweldig recept Jaarcongres 2019. Dit mag je niet missen, je bent van harte welkom!

Tipje van de sluier…
Graag maken we alvast een aantal onderdelen van het 236e jaarcongres aan je bekend. Je bent te gast in de voormalige gemeentelijke energiecentrale van Dordrecht, waarvan de eerste stenen in 1905 zijn gelegd. Het Energiehuis, zoals de locatie nu heet, fungeert sinds 2013 als podium, productiehuis, repetitieruimte, educatie- en ontmoetingsplek voor amateurs en professionals. In die sfeer zullen presentaties worden verzorgd door mensen die concreet invulling geven aan diverse samenwerkingsverbanden in de regio.

Zo spreekt onder meer Andre Flach, wethouder in Hendrik Ido Ambacht en vice-voorzitter van de Drechtraad. Martin Bloem, directeur Deal Drechtcities, zal ons meenemen in de economische mogelijkheden van de Drechtsteden. Henk Nieboer zal zijn licht laten schijnen op ontwikkelingen waarbij zijn organisatie Ecoshape betrokken is. Diederik Samson, thans voorzitter van de klimaattafel ‘gebouwde omgeving’, zal vanuit ‘transitie’ een bijdrage leveren. De regionaal portefeuillehouder duurzaamheid, Jacqueline van Dongen, speelt die dag een coördinerende rol op het podium.

Direct aanmelden?
En het programma is nog niet eens af. Wel kunnen we melden dat dat we deze mooie dag afronden met een gezellige rondvaart (incl. hapjes en drankjes) door de Drechtsteden! De komende tijd vertellen we je graag meer (achtergrondinformatie) over ons programma voor 26 september. Maar meldt je wél direct aan! Het aantal plaatsen is op deze exclusieve locatie immers iets beperkter dan bij vorige jaarcongressen van De Maatschappij! Bovendien profiteer je dan van maar liefst 20% vroegboekkorting. Tot 30 juni betaal je daarom € 40,00 i.p.v. € 50,00. Aanmelden kun je direct via de website of door te mailen naar info@de-maatschappij.nl.

Bereikbaarheid: 
Zowel met de auto (‘parkeergarage Energiehuis’ direct naast de deur) als met het OV (diverse buslijnen vanaf Dordrecht CS) is de congreslocatie uitstekend bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Bestuur departement Drechtsteden

Meld u nu aan voor dit evenement.

Aanwezige introducees 22

Adriana Achterkamp-Dekker

Achterkamp

Ank Ammerlaan

Agro-Research Oud-Beijerland BV

Jeanett Bing

Arbo Unie BV

Aart Bos

Gemeente Vlissingen

Ria van Boven


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden