Jaarcongres 2019 - Verbonden door water!

Graag nodigen wij jullie uit voor het 236e jaarcongres van De Maatschappij op donderdag 26 september 2019, georganiseerd door departement Drechtsteden. Vanaf 12.00 uur zijn jullie welkom voor een lunch in Het Energiehuis aan de Noordendijk 148 te Dordrecht. Het congres vangt om 13.00 uur aan en duurt tot ca. 18.30 uur.
Voorafgaand aan het jaarcongres zal van 11.00 tot 12.00 uur de landelijke Algemene Ledenvergadering gehouden worden.

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten nauw samen op het terrein van zorg, onderwijs, werkgelegenheid, economie, duurzaamheid, vestigings- en woonklimaat. Gezamenlijk omvat het gebied bijna 270.000 inwoners, waarmee het feitelijk de vijfde stad van Nederland is. De totale begroting van de Drechtsteden omvat € 265.000.000, waarmee ongeveer de helft van de som van de deelnemende gemeentes is gemoeid.

We willen het jaarcongres in 2019 aangrijpen om uit te dragen welke mogelijkheden het Drechtstedelijk gebied voor ondernemingen, werkenden en bewoners biedt. Kenmerkend voor de Drechtsteden is dat het gebied door water wordt omringd. Steeds meer wordt het water ervaren als een verbindende factor en daarom is als congresthema gekozen voor: “Verbonden door Water!”

Maritieme Topregio
Water is onze verbindende factor. De rivieren Beneden-Merwede, De Noord en De Oude Maas komen in het hart van de regio samen. We vormen, na Rotterdam en Amsterdam, het derde maritieme knooppunt van Nederland. Onze maritieme maakindustrie (inclusief offshore) en waterbouw zijn van oudsher sterk. De Drechtsteden omvat ruim 850 maritieme bedrijven die aan bijna 8.000 personen werk bieden.

Veel van die bedrijven zijn internationaal toonaangevend. Daarnaast zijn er veel kleinere bedrijven in deze sector en in de aanverwante maritieme dienstverlening actief. Het is een hecht cluster met onderlinge relaties op het gebied van toeleveranties, innovatie, co-creatie en opleidingsfaciliteiten. Kortom, uitstekende ingrediënten voor een geweldig recept Jaarcongres 2019. Dit mag je niet missen, je bent van harte welkom!

Wat mag je verwachten? Toplocatie, topsprekers én varende borrel!
Je bent te gast in de voormalige gemeentelijke energiecentrale van Dordrecht, waarvan de eerste stenen in 1905 zijn gelegd, Het Energiehuis. We presenteren hier een diversiteit aan topsprekers:
- Dagvoorzitter Jacqueline van Dongen (regionaal portefeuillehouder duurzaamheid);
- André Flach (wethouder én vice-voorzitter Drechtsteden);
- Sylvia Boer (Economic Development Board én Damen Shipyards Group);
- Martin Bloem (directeur Deal Drechtcities);
- Mark van Koningsveld (hoogleraar Havens & Scheepvaartwegen);
- Jan Huijbers (general manager Van den Herik Sliedrecht);

Direct aanmelden?
En het programma is nog niet eens af. Wel kunnen we melden dat dat we deze mooie dag afronden met een gezellige rondvaart (incl. buffet en drankjes) door de Drechtsteden!  Het aantal plaatsen is op deze exclusieve locatie immers iets beperkter dan bij vorige jaarcongressen van De Maatschappij! Aanmelden kun je direct via de website of door te mailen naar info@de-maatschappij.nl.

Kosten: De kosten om deel te nemen aan het jaarcongres zijn € 50,00.

Bereikbaarheid: 
Zowel met de auto (‘parkeergarage Energiehuis’ direct naast de deur) als met het OV (diverse buslijnen vanaf Dordrecht CS) is de congreslocatie uitstekend bereikbaar.
Klik hier voor alle informatie m.b.t. de bereikbaarheid (ook OV) en betaald parkeren.

Met vriendelijke groet,

Bestuur departement Drechtsteden

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden