Bezoek aan kunstcentrum Het HEM

Eind juni wordt in de voormalige kogelfabriek aan de oever van het Noordzeekanaal op het Hembrugterrein een groot cultureel centrum geopend: Het HEM, huis van kunst en cultuur.

Het HEM is een initiatief van Amerborgh, de investeringsmaatschappij van Alex Mulder (1946), een ondernemer die groot is geworden in de uitzendbranche (USG People) en investeert in kunst en cultuur. Amerborgh financierde de musical Soldaat van Oranje en bezit in Amsterdam de Rode Hoed, Felix Meritis, het Compagnietheater en het bezinningscentrum De Nieuwe Liefde.

Naast grootschalige kunstpresentaties, huisvest Het HEM een restaurant, bibliotheek, hifi-bar, terras, atelierstudio's en een in opdracht gemaakte site-specifieke kunstinstallatie van RAAAF.
Voor de verbouwing van de oude munitiefabriek, een stoer gebouw met in de kelder een 200 meter lange schietbaan, is OMA ingehuurd, het architectenbureau van Rem Koolhaas.

De leden van De Maatschappij hebben de unieke primeur om kennis te maken met dit nieuwe huis van kunst en cultuur.

Programma:
12.00 uur   inloop in de Huiskamer
12.30 uur   start lunch en presentatie in de Eventspace
13.15 uur   rondleiding door het gebouw door de mediators/curator van Het Hem
14.00 uur   einde rondleiding

U wordt om uiterlijk 12.15 uur verwacht bij de hoofdingang van Het HEM aan de Warmperserij 1 (zie inzet). U kunt parkeren op het grote parkeerterrein op het Hembrugterrein naast Taets.

Aanmelden kan via de aanmeldbutton in deze uitnodiging of per e-mail vóór 22 juni a.s.
De kosten van deze lunchbijeenkomst bedragen € 20,-, bij binnenkomst te voldoen.

Indien u zelf aan deze uitnodiging geen gevolg kunt geven, kunt u deze uiteraard geven aan belangstellenden binnen uw bedrijf. Mocht u na uw opgave alsnog verhinderd zijn dan verzoeken wij u ons daarvan tijdig in kennis te stellen. Bij een niet-tijdige afmelding, minstens twee dagen voor de lunchbijeenkomst, zijn wij helaas genoodzaakt u een bedrag ad € 20,- in rekening te brengen.

Door u aan te melden gaat u ermee akkoord dat er tijdens deze bijeenkomst foto- en filmopnamen gemaakt kunnen worden, waar u op te zien kunt zijn.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden