Departement Rotterdam

Tijdens die bijeenkomsten houdt een prominent spreker een inleiding over een actueel onderwerp. Een lijst van sprekers en activiteiten vindt u op de site. Enkele sprekers die wij in de afgelopen jaren hebben gehad zijn onder meer: Trude Maas, Irene van Lippe-Biesterfeld, Ahmed Aboutaleb, Rijkman Groenink. Wij zoeken sprekers met naam, die een bijzondere boodschap of persoonlijk ervaring met ons willen delen. Daarnaast bieden wij een podium aan minder bekende sprekers met als doel om het gezichtveld van onze leden te verbreden.

De lunchbijeenkomsten worden gehouden op de derde (ivm schoolvakanties soms tweede) donderdag van de maand in het gebouw van de K.R.&Z.V. "De Maas" aan de Veerhaven, een unieke locatie met uitzicht op het drukke scheepvaartverkeer. Zij duren van 12.00 tot 14.00 uur.

Twee keer per jaar wordt er een eindedagbijeenkomst georganiseerd, die 'op locatie' plaatsvindt. Het zakelijke wordt afgewisseld met het culturele, zoals een bijeenkomst in Kunsthal of Doelen met bezoek aan een speciale tentoonstelling of bijwonen van een orkestrepetite. Ook bezochten wij bedrijven op de Maasvlakte.

Hoewel De Maatschappij zich in het algemeen niet bezighoudt met charitatieve projecten wordt jaarlijks een donatie gedaan aan een project, dat past binnen de doelstellingen van De Maatschappij. In 2011 viel dit ten deel aan het Natuur College, waarvan Irene van Lippe-Biesterfeld oprichter en voorzitter is.

Door de regionale invulling wordt gebruik gemaakt van de kracht en de kennis die aanwezig is in de regio. Regionale contacten worden zo goed mogelijk benut en ingezet om verbanden aan te gaan met vertegenwoordigers uit de gouden driehoek: het bedrijfsleven, openbaar bestuur en kennisinstellingen.

Een regionale indeling maar een landelijk netwerk!

Graag tot ziens bij een van onze bijeenkomsten.

Bestuur De Maatschappij departement Rotterdam

 

Departementaal Bestuur


Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden