Departement Zeeland

In Zeeland zijn we gewend om aan te pakken. Dwars door alle groeperingen en geografie. Dat moet ook wel om alle stukjes van Zeeland, verbonden met bruggen en tunnels, goed te kunnen bereiken en bij ontwikkelingen te betrekken. Elke maand proberen we een lezing of bijeenkomst te houden ergens in Zeeland om de drie O’s te belichten: Overheid (openbaar bestuur), Onderwijs (kennisinstellingen) en Ondernemen (het bedrijfsleven). Met daarnaast, we zijn tenslotte in Zeeland, de nodige culinaire invalshoeken. Want samen eten brengt mensen bij elkaar.

Departement Zeeland bestaat volgend jaar 210 jaar. Daar zullen we bij stilstaan met een terugblik naar het stevige fundament waarop ons departement kennis en expertise heeft vergaard en daarmee haar betrokkenheid toont met alles wat deze mooie provincie te bieden heeft. We verjongen ons netwerk met het uitnodigen van studenten om lid te worden van een vereniging waarin zij kennis kunnen vergaren en kunnen sparren met seniorleden over hun toekomst.

Departement Zeeland ondersteunt van harte ondernemers en instanties die zich inzetten om de economie in Zeeland te bevorderen. Discussies over toekomstige ontwikkelingen worden opgezet zodat er vervolgens een welgefundeerde keuze gemaakt kan worden. Denk aan een tolvrije tunnel, nieuwe kerncentrales, nieuwe bruggen en zeesluizen. Maar ook aan het vestigen van nieuwe onderwijsinstellingen zoals campus Terneuzen en het Delta Climate Center. Leden van De Maatschappij Departement Zeeland zijn vaak als eersten op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Leden weten elkaar ook vaak buiten de georganiseerde bijeenkomsten te vinden voor overleg. Dat alles draagt bij tot een bijzonder aangename ontwikkeling op velerlei gebied.

Wie van plan is om lid te worden van Departement Zeeland kan altijd eerst eens een bijeenkomst meemaken als introducé. Aanmelden kan via zeeland@de-maatschappij.info

Departementaal Bestuur


Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden