Departement 's-Gravenhage

Departement ’s-Gravenhage
Lijkt je het leuk om inhoudelijk interessante bijeenkomsten op mooie locaties te bezoeken en daar verschillende soorten mensen te ontmoeten? Mensen die andere beroepen hebben, uit diverse branches komen, met andere achtergronden en leeftijden.

Dat kan bij De Maatschappij (voluit: de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel), de oudste netwerkorganisatie van Nederland. Deze in 1777 opgerichte vereniging heeft 24 departementen verspreid over alle provincies, met in totaal rond de 2000 leden.

Interessante bijeenkomsten
Het departement ’s-Gravenhage organiseert zo’n 10 netwerkbijeenkomsten per jaar.
Hierbij krijgen we niet alleen de kans elkaar te ontmoeten, maar ook om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen.

Boeiende sprekers vertellen over onderwerpen die buiten onze eigen expertise liggen, zetten ons aan het denken of brengen een discussie op gang.

Mooie locaties
Deze lezingen vinden plaats op wisselende, maar telkens bijzondere Haagse locaties, zoals musea, grote bedrijven en organisaties.Ook bezoeken we regelmatig bedrijven in Den Haag en omgeving, worden we ontvangen door diverse (internationale) organisaties én worden wij jaarlijks uitgenodigd op een van de vele ambassades.

De samenleving verbeteren
De leden van De Maatschappij zijn onafhankelijke denkers en doeners en komen uit zowel de publieke als private sector. Veel van ons zijn werkzaam binnen de ‘de 3 O’s’: we zijn Ondernemers, werken in het Onderwijs of bij de Overheid.

We vinden het belangrijk om de samenleving te verbeteren en bereiken meer door samen te werken. Dankzij ons grote netwerk en de expertise van onze leden hebben we allerlei mooie initiatieven voor het algemeen belang ontwikkeld.

Het departement ’s-Gravenhage ondersteunt de volgende organisaties met kennis en connecties van de leden:

De Young Society
Den Haag heeft, net als een aantal andere departementen, een Young Society voor leden onder de 40 jaar. Leden van de Young Society organiseren eigen bijeenkomsten, maar nemen ook deel aan onze reguliere bijeenkomsten.

Kennismaken of lid worden
Interesse om een keer een bijeenkomst bij te wonen? Je bent van harte welkom.
Stuur dan een mailtje naar: secretariaat@dh-maatschappij.nl

Direct lid worden kan natuurlijk ook.

Als nieuw lid (en als je dit op prijs stelt) krijg je een buddy (vaak een bestuurslid), die je wegwijs maakt binnen ons departement en de landelijke vereniging. Je buddy is je vraagbaak en introduceert je graag bij de andere leden.

Volg ons ook op LinkedIn en op Instagram

Departementaal Bestuur


Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden