Wat zou je doen als je nog 1 jaar te leven hebt?

Fijn dat je deze blog leest! Ik besef dat bovenstaande vraag heftig kan zijn, toch stel ik hem. Deze week kreeg ik een grappige e-mail van een alom bekend internetwarenhuis. Ze hadden uit mijn geboortejaar; 1981 allemaal speelgoed uit die tijd verzameld. De trollen met dat gekleurde haar, de troetelbeertjes, de skippybal. Kortom jeugdsentiment. En dan te bedenken dat ik daar 30 jaar geleden mee speelde. 30 Jaar! Het leven vliegt voorbij. Dus daarom de heftige maar wel belangrijke vraag: ‘Wat zou jij doen als je nog 1 jaar te leven hebt?’ Alles bij het oude laten of ruis uitbannen?

Heb jij onnodige ruis in je leven?
Hiermee bedoel ik: alles dat afleidt van je doel. Dit zodat je minder gefocust werkt en leeft.  Bijvoorbeeld als je verplichtingen uitstelt dan blijft dat maar in je achterhoofd zitten. Je hebt stress omdat je het nog moet doen. Dat kan onnodig onrustig maken. Hetzelfde geldt voor alles dat je als ‘verplichting’ hebt in je leven. Als je voor kinderen hebt gekozen dan is het uiteraard van belang om hen juist te ondersteunen en te begeleiden. Ik bedoel hierbij echter de extra verplichtingen naast werk, kinderen en uiteraard je partner. Zit je in commissies, clubs, organisaties, enz. enz. Moet je verplicht elk weekend naar alle verjaardagen? Des te meer verplichtingen je hebt des te meer ruis. Dus wees eerlijk en kijk naar je leven: hoeveel ruis heb jij in je leven? En nog belangrijker is de vraag of je dat kan verminderen zodat je meer tijd hebt voor wat je echt wilt.

Wat wil je nu echt?
Doe jij wel wat je echt wilt in je leven? Met werk? Privé? Soms heb je gewoon geduld nodig omdat de situatie er niet naar is. Maar als je echt ongelukkig bent dan is het van zeer groot belang om uit te zoeken wat je hart wel blij maakt. Wat mis je? Wat kan je nu al veranderen om dichterbij je doel uit te komen? Het is heel leuk om wensen en dromen te hebben maar is het niet vreselijk zonde als je ze alléén in je hoofd hebt zitten. Je ze gebruikt als vlucht in plaats van dat jij je droom leeft?

December de ideale opruimmaand!
De ‘feestmaand’ is ideaal, omdat je extra veel vrije dagen hebt en dus tijd, om kritisch naar je leven te kijken. Wat kost je energie en wat geeft je energie? Hoe meer ruis je uit je leven bant hoe meer energie je overhoudt voor dingen die je leven meer kwaliteit geven.

Kortom: Vind uit wat je belangrijk vindt. Ban ruis uit en leef alsof je nog maar een jaar hebt om te leven vanuit je hart!

Wilt u ook een inspirerende tekst voor uw website of meer informatie? Kijk op mijn website: www.danielleinspireert.nl

© Danielle Inspireert

Danielle Schokkerbekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden