Verslag van de bijeenkomst met de kinderen van Petje af Den Haag

De dertien kinderen van Petje af Den Haag vonden het best wel spannend om zondag 27 januari jl. zoveel vreemde gezichten te zien. De leden en introducés van ons departement waren uitgenodigd om de presentaties van de kinderen zelf bij te wonen, van wat zij in het afgelopen programmeerblok hadden geleerd!

De locatiemanager Buse Rumevleklioglu heette alle aanwezigen, ouders en broertjes en zusjes van de kinderen en de leden en introducés van De Maatschappij, van harte welkom op de Lucas Onderwijs locatie in de wijk Mariahoeve.

De vice-voorzitter van het departement ’s-Gravenhage Michel Bravo sprak o.a. zijn dank uit voor de gastvrijheid die onze leden en introducés geboden werd en onderstreepte het belang van de samenwerking tussen Petje af landelijk en De Maatschappij. Hij riep de aanwezige leden op hun netwerk te blijven inzetten voor de werving van gastdocenten en voor “warme” entrees te zorgen bij fondsen in het Haagse. Petje af Den Haag moet immers elk schooljaar weer, €40.000 ophalen om één groep kinderen een jaar lang hun talenten te laten ontdekken.

Nu was het tijd voor de kinderen om aan de aanwezigen te laten zien en horen wat zij de afgelopen twee zondagen onder leiding van hun coaches Sophia en Stefan hadden opgestoken van de lessen van de game-ontwikkelaar Ramses di Perna.

Het nieuwe jaar was afgetrapt door een videogame-ontwikkelaar die de kinderen zelf in de trein van Den Haag naar Amsterdam bereid hebben gevonden om hen meer te komen vertellen over het ontwerpen en bouwen van (video)games. De tweede zondag zijn de kinderen bij Ramses op bedrijfsbezoek in Delft geweest om op zijn werkplek te zien en te ervaren hoe het er daaraantoe gaat in de grote mensenwereld. Maar belangrijker nog, zelf met het bouwen van games aan de slag te gaan!

De presentaties van de kinderen gaven een goede indruk wat zij die twee zondagen hadden geleerd.

Zowel in de vorm van een interactieve quiz als een online programmeer demonstratie kregen de aanwezigen ook zelf vragen gesteld door de kinderen, die niet altijd goed werden beantwoord. Een leerling verzuchtte dan ook terecht: “Uhm daar zij ze te oud voor”. Helaas niets op af te dingen, zucht ;)

Na afloop van de presentaties had Marcel Franken van Tea Traveller een heerlijke high tea klaargezet voor alle aanwezigen. Zowel de kinderen van Petje af Den Haag en hun zusjes en broertjes, ouders en onze leden en introducés bleven gezellig napraten onder genot van al dat lekkers.

  
  

Pierre van Aalst bekijk profiel

Aangenaam: Pierre A.C.M. van Aalst Drijvende kracht achter Quintac is Pierre van Aalst. Verandering is zijn core business en ook de rode draad in zijn eigen leven. Dat zie je terug in zijn opleidingen en ervaring - begonnen als registeraccountant begreep Pierre al snel dat zijn interesse en ambitie verder reikten dan alleen de financiële kant van bedrijven. Door aanvullende opleidingen en jarenlange ervaring kan hij ook uit de voeten met organisatorische, technologische, commerciële, strategische en menselijke aspecten die bepalend zijn voor het succes van elk bedrijf of organisatie. Start ups en scale ups waarderen Pierre zijn vermogen om hun organisaties te laten groeien. Terwijl de (vaak) jonge entrepreneurs zich op de inhoud concentreren, ontzorgt Pierre hen aan de “achterkant”. Alles van a tot z in back en front office is dan geregeld. Denk- en daadkracht Afhankelijk van de opdracht en de context waarin die opdracht plaatsvindt fungeert Pierre als coach, vraagbaak, analist, verbinder, verhalenverteller, grensbewaker of inspirator. Soms als extern adviseur, klankbord, vaker als interim- of changemanager. Kortom een man met een missie, zijn adagium: Verandering is de enige constante! Als een opdracht daarom vraagt, kan Pierre zijn uitgebreide netwerk met ervaren specialisten aanspreken – juristen en fiscalisten bijvoorbeeld, of specialisten in ICT, P&O, complexe fusies of overnames en risicomanagement. Zo hebt u met Quintac een flexibele schil van top professionals en interim-managers tot uw beschikking, met een reusachtige denk- en daadkracht. Veranderen met visie Bent u benieuwd naar wat Quintac voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen? Bel of mail Pierre van Aalst voor een vrijblijvend gesprek, maar dan wel met een espresso!


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden