Uitreiking Cheque Stichting B For You

Tijdens de kerstlunch in december jl. werd, volgens traditie een deel van de lunchopbrengst gedoneerd aan een regionale organisatie die zich op bijzondere wijze inspant. Dit keer viel de eer ten deel aan de Stichting B For You. De opbrengt  was € 1.140,- en op 17 januari werd de cheque uitgereikt door De Maatschappij aan de Stichting B for You.

Het mentorprogramma Benefits for Kids van de Stichting B for You is een belangrijk programma voor kinderen en tieners en bestaat al sinds 2001. Sinds de start in Rotterdam maken zij met veel plezier succesvolle mentorkoppels. Zij doen dit nu ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Mentoring is inmiddels een begrip in Nederland en wordt de laatste vijftien jaar gebruikt om talenten te ontwikkelen bij kinderen. De reden dat het zo populair is, is omdat het laagdrempelig is en effectief.

Het wordt steeds meer toegepast in het onderwijs en bij sociale achterstandsbestrijding. Stichting B for You is één van de belangrijke pioniers op dit gebied en is daarvoor ook meerdere malen genomineerd. Zij staan inmiddels bekend als deskundig en creatief. Benefits for Kids is altijd op zoek naar gedreven mentoren die kinderen kunnen motiveren en kansen voor hen weten te creëren.

Tijdens de uitreiking hebben Wilma Gillis (Stichting B For You) en Dolf Bierhuizen (De Maatschappij, departement Waterweg Noord) ook gesproken over het belang van goede ambassadeurs voor B For You.

Dus ook hierbij een oproep aan onze leden om wellicht ambassadeur te worden of een ambassadeur aan te dragen. En uiteraard is elke mentor uit de regio Waterweg Noord ook meer dan welkom.

Kijk gerust op de site:  http://stichtingbforyou.nl/

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden