Netwerkseizoen 2022-2023 kent succesvolle start

Hoe krijg je een zaal met 125 ondernemers stil? Op die vraag weten De Corner en De Maatschappij Zaanstreek-Waterland inmiddels het antwoord. Zo kon je vrijdag 2 september tijdens de kick-off bijeenkomst van deze twee ondernemersverenigingen een speld horen vallen tijdens de presentatie van gastspreker Mark Tuitert. Dat die plaatvond bij Artzaanstad, en dus midden tussen de kunstwerken, droeg nog eens extra bij aan het inspiratiegehalte.

Van sport naar ondernemerschap
Op beeldende wijze nam Mark de zaal mee in enkele van zijn hoogte- en dieptepunten. De boodschap: tegenslag kennen we allemaal in leven, het draait om hoe je daarmee omgaat. Want ‘Wat een obstakel was, wordt een hulpmiddel. En wat je verhinderde een bepaalde weg in te slaan, wordt een richtingwijzer’, aldus Mark. Een ander wijsheid die hij de aanwezige ondernemers meegaf: ‘De werkelijkheid is in twee categorieën te verdelen: wat wel in onze macht ligt en wat niet in onze macht ligt.’ Uitspraken die niet alleen in de sport gelden, maar zeker ook voor het ondernemerschap.

Meerwaarde voor leden
Dat hij hiermee de juiste snaar raakte bij de ondernemers in de zaal was duidelijk. Tijdens het netwerken werd er, onder het genot van een hapje eten en lekkere drankjes, dan ook volop over nagepraat. Daphne Hoffman en Guido Voss, namens De Maatschappij betrokken bij de organisatie van dit event, en Wendy Huismans en Gidi van den Crommenacker, de kartrekkers vanuit De Corner, kijken dan ook terug op een geslaagde samenwerking. ‘Wij zijn twee zelfstandige ondernemersverenigingen die graag de krachten bundelen als dat meerwaarde oplevert voor onze leden. Dat was in dit geval zeker zo’, aldus Wendy. Guido beaamt dat: ‘Net als ondernemers elkaar opzoeken om tot mooiere resultaten te komen, doen wij dat ook. En niet alleen elkaar, maar waar mogelijk en relevant ook andere partijen als ZaanLinQ en de Junior Kamer.’

Het belang van netwerken
Na de presentatie van Mark was er volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Dat werd dan ook volop gedaan. Die combinatie van gezelligheid en functionaliteit is precies de kracht van ondernemersverenigingen, zo vindt Gidi. ‘Je doet kennis op, kunt je eigen kennis delen én bouwt actief aan het uitbreiden van je contacten. Belangrijk, want de ervaring leert dat de beste kansen voor ondernemers worden gedeeld binnen het eigen netwerk. Hoe groter je netwerk en hoe zichtbaarder je daarbinnen bent, hoe beter. ’ Daphne vult haar aan: ‘In onze beide netwerken vind je uiteenlopende ondernemers in diverse branches. Onze bijeenkomsten zijn dan ook een mooie manier om nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten.’ Een succesvolle bijeenkomst als deze vraagt natuurlijk om een vervolg. Momenteel zijn de plannen voor een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in januari dan ook al in de maak. Al eerder netwerken? In de tussentijd organiseert De Maatschappij op 22 september een bijeenkomst met Barbara Baarsma in Lab-44, en De Corner begroet je graag op 17 november in het nieuwe pand van DecoLegno met Barbara Visser als gastspreker.

Nog geen lid? Meer informatie over beide netwerken vind je op de-maatschappij.nl en de-corner.nl    

    

    

    

  

 

Daphne Hoffman bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden