Maslow en de onvermijdelijkheid?

Je moet er bij geweest zijn! Op donderdag 15 februari was Han Mesters te gast op Sociëiteit De Maas. Als sector-banker en economisch historicus bij ABN Amro was hij de gangmaker achter een zeer geïnspireerde lunchbijeenkomst waar nog wel even over wordt nagedacht.

Als zelfs de CEO van Heineken zegt dat in een globaliserende wereld zijn grootste concurrent het lokale biermerk is dan zou iedereen toch moeten weten hoe laat het is. Tegelijkertijd zijn individuen steeds beter in staat om te globaliseren. De wereld ligt letterlijk aan onze voeten. Stem dat maar eens op elkaar af zonder brokken te maken of kansen te zien. In hoog tempo passeerden een aantal bevindingen en denkrichtingen. De disruptie is er al lang en de organisaties zoals wij die kennen zullen ophouden te bestaan. Misschien is de holocratie, het zelf organiseren zonder grenzen, wel het model van de toekomst en krijgt Eckart Wintzen weer de wind in de zeilen.  Naast circulariteit spelen de millenials in deze ontwikkeling een belangrijke rol. Die hebben een eigen Maslow-pyramide, bovenop de pyramide die wij kennen. Zelfactualisatie (Purpose), Integratie (Afstemmen met/op anderen) en het Dienen (door je talenten in te zetten voor een betere wereld) zijn hierin leidend.  Innovatiekracht en de cultuur van bedrijven worden daarmee het onderscheidend vermogen van de organisatie van de toekomst.

Eerst zien dan geloven? Zo snel gaat het allemaal niet? Wees dan in ieder geval gewaarschuwd. In een wereld waarin de technologie een exponentiële ontwikkeling doormaakt is de vraag niet of iets ooit kan maar vooral wanneer het kan als het er al niet is. U kent vast dat spelletje nog wel van dat dambord. Op vak 1 leg je één graankorrel, op vak 2 leg je er twee, en zo verder. Halverwege het dambord heb je een heel pakhuis nodig. Dat soort onvermijdelijkheid. En in de tussentijd gaan wij onderzoekend voorwaarts.  Je moet erbij geweest zijn.

Op donderdag 15 maart is de volgende lunchbijeenkomst, laat je inspireren!

Peter Caljé bekijk profiel

Peter Caljé (www.linkedin.com/in/pacaljeprofile/) is directeur en aandeelhouder van Stone Business Associates. Stone is met meer dan 300 medewerkers en zelfstandigen actief in interim management en advies op het snijvlak van finance, business intelligence. ict, agile, techniek en human resources. "Het leggen van verbindingen is de bron van zijn werkend vermaak. Iedere context, ieder vraagstuk en iedere praktische oplossing vanuit een netwerk is uniek. Steeds weer leer je van nieuwe mensen, nieuwe kennis, van nieuwe oplossingsrichtingen en van het pure plezier om daarin te ondernemen." Het bestuurslidmaatschap van De Maatschappij in Rotterdam past daar heel goed bij. www.stone-interim.nl 06-12962926


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden