Kolonel Koopman tot uw dienst!

In gesprek met Ruben Koopman over de meest robuuste en wendbare organisatie van NL! 

Onder voorbehoud van de ontwikkelingen in de Oekraïne ontvangt STONE samen met “De Maatschappij” op donderdag 24 maart Kolonel Ruben Koopman op de Sociëteit de Maas in Rotterdam. Ik zou het heel leuk vinden als jij daar bij kan zijn. Het is weer eens totaal iets anders op een donderdagmiddag. Ruben is plaatsvervangend commandant van 13 Lichte Brigade in Oirschot en tevens Regionaal Militair Commandant Zuid (waar o.a. ook de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid onder vallen). Een mond vol, maar het komt er op neer dat hij en zijn collega’s er voor zorgen dat wij rustig kunnen leven, werken en ondernemen. 

Hoewel je het op het eerste gezicht niet zo zou zeggen is onze krijgsmacht ook bijna een gewoon bedrijf met vergelijkbare uitdagingen waarin u en ik ons kunnen herkennen. Om beter te kunnen inspelen op de steeds veranderende (veiligheids) situatie, is het belangrijk dat de krijgsmacht wendbaar is. Kennis en middelen moeten op het juiste moment beschikbaar zijn. Tegelijk moet de krijgsmacht er staan als het nodig is, en dat vereist robuustheid. Robuust en wendbaar dus.  Dat vraagt om slimme oplossingen, flexibiliteit en samenwerking. Civiel en militair. 

Naast de bescherming van het eigen en bondgenootschappelijk grondgebied en de bevordering van de internationale rechtsorde is de krijgsmacht, als ultieme MVO-organisatie, op velerlei terreinen de samenleving recent te hulp geschoten. Voorbeelden daarvan zijn de planningscapaciteit bij de landelijke patiënten spreiding, het inrichten van de coronazorghotels, het voorbereiden en bemensen van de snelteststraten, het helpen met geneeskundige capaciteit in zieken-, verpleeg- en verzorgingshuizen en het ondersteunen bij het vaccinatieprogramma. Maar ook bij toezicht en handhaving heeft defensie politie en BOAs ondersteund en heeft er ook inzet plaatsgevonden bij de watersnood in Limburg. 

U en ik gaan met Ruben Koopman in gesprek over wat hem en zijn collega’s drijft. Over de romantiek en de weerbarstige existentie van het militair bedrijf. Over hun passie en purpose in life. Over zijn uitzendingen en zijn carrière als militair. Wat dat ook privé met je doet en waarom je voor een baan als militair kiest. Wat onze krijgsmacht kan, waar de uitdagingen en ontwikkelingen liggen. En ongetwijfeld over de snel verslechterende veiligheidssituatie aan de Oostgrenzen van Europa. Een gesprek waar u ook een beetje van u zelf zal herkennen en mee mag praten. 

 

  

24 maart, 16.00 – 18.00 inclusief borrel 

Sociëteit de Maas, Veerdam 1, Rotterdam 

RSVP: p.calje@stone-ba.nl 

Max van der Sluijs bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden