Hoe moeten we omgaan we om met de veranderde consumentbeleving van leisure en retail?

Op 15 maart 2017, de dag van de verkiezingen waar heel Nederland al maanden naar uit keek, hield het Departement Waterweg Noord van De Maatschappij haar maandelijkse lunchbijeenkomst. In het Delta Hotel te Vlaardingen werden de circa 40 leden en introducees vanaf 12 uur hartelijk welkom geheten door het bestuur. Na het aperitief volgde een heerlijke lunch. Tijdens de lunch werd er aangenaam genetwerkt door bestaande en nieuwe relaties.

Aan het einde van de lunch introduceerde voorzitter Dolf Bierhuizen de sprekers van de middag. Dat waren Sonny Duijn, verbonden als sectoreconoom aan de ABNAMRO bank. Sonny  was voorheen financieel verslaggever bij de Financiële Telegraaf. En als tweede spreker Wendy Hofman. Wendy ondersteunt de Metropoolregio (Rotterdam, Midden Delfland en Den Haag) in de verbetering van de mogelijkheden van de vrijetijdseconomie.

Leisure en retail

Sonny Duijn hield een boeiende presentatie over de veranderde consumentenbeleving van leisure en retail. Met compacte sheets en een duidelijk verhaal nam hij ons mee in de materie. Hieruit bleek dat het consumentenvertrouwen in Nederland nog steeds groeiende is en dat zich dat onder meer vertaalt naar hogere bestedingen in restaurants, hotels, bij evenementen etc. Wel is het zo dat de consument meer en meer op zoek is naar beleving en expercience. En als dat wordt geboden is de prijs steeds minder een issue. Tevens gaf Sonny aan wat de mogelijkheden zijn om horeca nieuw elan te laten geven aan de winkelstraten in de steden (wat tegelijkertijd de leegstand in winkelcentra doet verminderen). Ook de mogelijkheden van sport en sponsoring alsmede de toename van het aantal overnachtingen in hotels en Airbnb werden door Sonny besproken en toegelicht.

City marketing

Hierna volgde de presentatie van de citymarketeer van Maassluis: Wendy Hofman. Wendy ondersteunde haar presentatie met sheets over toerisme in de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Belangrijk in haar betoog was dat samenwerking met de Metropoolgemeenten van belang is voor de hele regio. Ook het slim toepassen van markeringtools in meest brede zin werd door Wendy toegelicht.

Om 14.00 uur nam voorzitter Dolf weer het woord en bedankte iedereen voor zijn of haar aanwezigheid. Daarbij memoreerde Dolf nog dat ons Departement in juni haar 25 jarig jubileum zal gaan vieren.

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden