De Maatschappij tijdens en na Corona

In deze tijden dat we niet bij elkaar kunnen komen voor onze bijeenkomsten heeft De Maatschappij allerlei mooie interviews opgenomen met ondernemers, directeuren en bestuurders. De komende weken zullen wij deze wekelijks delen. Het eerste interview is met Hein van der Loo Burgemeester van Zwijndrecht. We gaan het hebben over de impact van de crisis en wat is nodig voor de volgende stap na de crisis.

Wat gaat er allemaal veranderen de komende tijd? Op deze vraag gaan wij de komende tijd uitvoerig op in tijdens alle interviews.

Bekijk hier het eerste interview.

De echte klap komt nog, investeer nu in mentale gezondheid
Niet alleen ons dagelijks leven heeft te lijden onder het huidige coronavirus, ook onze mate van geluk holt achteruit. Langlopend geluksonderzoek van de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO) liet afgelopen week zien dat het geluksniveau van Nederlanders drastisch gedaald is: van een 7,5 naar een 6,3. Zo’n grote daling is er in jaren niet meer geweest.

Hoe zorg je ervoor als leider dat in een tijd waar onzekerheid de boventoon viert, iedereen zijn werk goed kan blijven doen? In de eerste tips over leidinggeven op afstand werd benadrukt dat je vaak moet vragen hoe het gaat. Maar wat als deze crisis maanden blijft duren?

Lees hier het volledige artikel. 

Waar heb je recht op als ondernemer?
De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat uw mogelijkheden zijn.
Check hier om te kijken waar je recht op hebt.

Uw eigen verhaal delen
Wij zijn op zoek naar interessante, boeiende en aansprekende verhalen tijdens deze crisis. Heeft u een verhaal wat u met ons wil delen, mail dan naar info@de-maatschappij.nl zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook. Al sinds 1777 is De Maatschappij dé broedplaats van initiatieven voor het algemeen belang. Een netwerk van onafhankelijke denkers en doeners die meer willen. Meer voor een ander.

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden