De Maatschappij te gast in het Paleis van Justitie

Op 17 oktober verzamelde zich een zeer aanzienlijke groep leden en introducees van het Amsterdamse Departement bij het Gerechtshof Amsterdam.
Het gerechtshof is gevestigd in het door Claus en Kaan ontworpen Paleis van Justitie, sinds 2013 geheel nieuw opgetrokken aan het IJdok
Een indrukwekkend gebouw met een evenzo imponerend, grotendeels uit marmer opgetrokken, interieur.
Uw secretaris vond het in elk geval prachtig. In een van de rechtszalen kregen we een kijkje in de keuken van onze regionale Justitie. Op dit gerechtshof worden onder andere de zaken in hoger beroep van de rechtbank Amsterdam en Noord-Holland (behalve het Gooi) behandeld.
Mr. M.L.D. Akkaya (rechter) nam ons in een klein uur uitermate prettig en duidelijk mee in het reilen en zeilen op het Gerechtshof en de organisatie van de rechtspraak in Nederland. Met een aantal juristen (advocaten) in de zaal werden uiteraard na afloop van de presentatie de goede vragen gesteld.

Aansluitend was er gezorgd voor mooie drank en spijs in de bar van het stijlvolle I-Dock restaurant op 100 meter van het Paleis. Leuk om ook weer een aantal nieuwe gezichten te zien!

Het volgende evenement dient zich al weer aan: op 7 november is er weer een boeiende “Aan Tafel Bij…” met Floris Kapelle en Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds.

    
  

Foto’s : Yasmijn Tan

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden