De Maatschappij dendert door!

De Maatschappij Rotterdam kijkt terug op een geestverruimend eerste half jaar. Met sprekers als Wieger Droogh (GDF Suez), Barbara Berkelaar (Perspektief), Ben Vree (Havenman) en Bart de Ruigh (Unicef) raakten wij, door hun ogen en met hun persoonlijke verhalen, aan onze eigen snel veranderende werkelijkheid en onze toekomst.

Jan Peter Balkenende nam de laatste bijeenkomst als spreker op sociëiteit de Maas voor zijn rekening. Een zeer interactieve lunch die door een kleine 100 deelnemers werd bezocht. Een rollercoaster die alle uithoeken van de politiek, de economie en de verduurzaming van onze samenleving raakte. Uiteindelijk kregen wij onverwacht ook een indruk van wat hem persoonlijk het meest heeft bewogen in zijn werkzame leven.

Het bestuur van de Maatschappij departement Rotterdam kijkt dan ook voldaan terug op het eerste half jaar van 2018 en de lunchbijeenkomsten op het mooiste terras van Rotterdam. Tegelijkertijd kijken wij vooruit en zijn de eerste lunchbijeenkomsten al weer gepland en vastgelegd. Op donderdag 20 september ontvangen wij Geert van de Laar. CEO van Facilicom, een familiebedrijf dat net als heel veel familiebedrijven de ruggegraat van onze economie vormt. Maar ook de man die vindt dat het van modern leiderschap getuigt als managers uit hun ivoren toren komen.

Op donderdag 18 oktober is Rijn Vogelaar te gast op sociëteit de Maas tijdens de maandelijkse lunch van het departement. Ondernemer (Blauw Research) maar nu vooral ook boekenschrijver en inspirator. Zijn boek “Negativiteit Mania De waan van het negativiteitsdenken” analyseert hoe onze samenleving is doordrenkt van negativisme: de media brengen vooral slecht nieuws, het onderwijssysteem is gericht op het vermijden van onvoldoendes en werknemers krijgen vooral te horen wat ze niet goed doen. Rijn Vogelaar denkt en weet dat het anders kan.

Wij wensen u allemaal een goede en welverdiende vakantie en zien u graag na de zomer in grote getalen terug op sociëteit de Maas.

Het bestuur van departement Rotterdam

Peter Caljé bekijk profiel

Peter Caljé (www.linkedin.com/in/pacaljeprofile/) is directeur en aandeelhouder van Stone Business Associates. Stone is met meer dan 300 medewerkers en zelfstandigen actief in interim management en advies op het snijvlak van finance, business intelligence. ict, agile, techniek en human resources. "Het leggen van verbindingen is de bron van zijn werkend vermaak. Iedere context, ieder vraagstuk en iedere praktische oplossing vanuit een netwerk is uniek. Steeds weer leer je van nieuwe mensen, nieuwe kennis, van nieuwe oplossingsrichtingen en van het pure plezier om daarin te ondernemen." Het bestuurslidmaatschap van De Maatschappij in Rotterdam past daar heel goed bij. www.stone-interim.nl 06-12962926


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden