Bijeenkomst in kerstsfeer

Vrijdag 20 december 2019 werden de leden en introducés van De Maatschappij hartelijk ontvangen bij MuziekHaven te Zaandam. Een unieke plek waar musici hun ambities en dromen kunnen vervullen en zich volledig kunnen toeleggen op de hoogste kwaliteit.

MuziekHaven is gevestigd in de historische schuilkerk uit 1695 en is de oudste en best bewaarde van Nederland en werd gerestaureerd in 1927. De stichting wil dit Rijksmonument transformeren tot een veel gevraagd muzikaal toevluchtsoord, met behoud van dienst geschiedenis en stijl. De grootste uitdaging is om faciliteiten van wereldniveau te creëren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het gebouw voldoet aan de structurele en esthetische eisen van vandaag.

Mathieu van Bellen, Maria Milstein en Omri en Ori Epstein, verbonden door hun intense liefde voor kamermuziek, zijn de juiste mensen op de juiste plaatst om dit project te realiseren. Als internationaal uitvoerend musici, streven ze ernaar musici uit de hele wereld in Zaandam te verwelkomen.

Wij hebben mogen ervaren hoe bijzonder dit gebouw is en waren zeer onder de indruk van de akoestiek en het prachtige uitgevoerde muziekstuk Bagatelles. MuziekHaven komt graag in contact met fondsen en ondernemers om de restauratie te kunnen verwezenlijken.

Cynthia Elmers bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden