Bezoek aan Nolet Distillery in Schiedam

Woensdag 20 maart was het dan zover; het langverwachte bedrijfsbezoek aan Nolet Distillery in Schiedam stond op het programma. Nolet is een gevestigde naam, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd en haar geschiedenis gaat zelfs meer dan 325 jaar terug. Deze geschiedenis bepaalt nog elke dag het succes van dit familiebedrijf. Zo leiden eeuwen ervaring en passie voor het vak steeds tot een blik ver voorbij de horizon. In de jaren 70 liet Carel Nolet met die vakliefde en visie Ketel1 jenever het levenslicht zien. Daarna veroverde hij Amerika met KetelOne Vodka. De van vader op zoon doorgegeven bevlogenheid is overal in het bedrijf terug te zien. In mooie recepturen, nieuwe productiemethoden, de inrichting van de productie- ontvangst en kantoorruimten en wereldwijde verkoop en marketing met een persoonlijk karakter. 

Na een heerlijke lunch in een sfeervolle ontvangstruimte werd de groep van 45 personen door 2 professionele gidsen op sleeptouw genomen door het bedrijf. Het hele bedrijf werd hier in vogelvlucht bekeken, van productieruimten en distilleerketels, tot kantoorruimten en magazijnen. In de hoogste stellingmolen ter wereld (met een kaphoogte van 42 meter) kregen wij een inspirerend presentatie met bedrijfsfilm te zien waarmee de Amerikaanse markt ruim 10 jaar geleden bewerkt werd. Hierna ging de groep weer verder om bij alle belangrijke onderdelen van de organisatie even te stoppen. Zo bleken het volledig geautomatiseerde magazijn, de bottelarij en de tunnel die onder het water door is gegraven om het ruimtegebrek te ondervangen, zeer interessant en werden er veel vragen gesteld.

Na ruim 2 uur werd de rondleiding beëindigd en kreeg iedereen nog een goodybag met een speciale Nolet-krant en een flesje jenever. Al met al een zeer geslaagde lunchbijeenkomst.
 

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden