Bereikbaarheid en bereikbaar houden in Waterweg

Op 16 oktober jl. hadden wij in het Delta Hotel drie gastsprekers van Rijkswaterstaat, de MRDH en de Vervoersonderneming die ons zeer helder en in detail hebben bijgepraat over de echte knelpunten de komende jaren en de oplossingen daarvoor. Vooral de complexiteit van de verschillende opgaven en de wijze waarop de meer dan 60 (!!) wegbeheerders hier moeten samen werken was indrukwekkend om te horen.
Heel kort samengevat:
Marijn ’t Hart van Rijkswaterstaat liet ons zien wat er de komende 10 tot 15 jaar aan werkzaamheden, gepland door al die verschillende, op ons gebied afkomt. De impact die dit heeft op ons toch al beperkte wegennet is enorm. Dit in combinatie met de groei van elke vorm van mobiliteit hier in de regio zal om vele extra maatregelen vragen.

Patrick Norden van de MRDH, het vervoerscomplexiteit centrum van onze regio, vertelde ons,  hoe en door wie er wordt gewerkt aan alternatieve oplossingen. Vooral het groeiende gebruik van data om alles in goede banen te leiden is indrukwekkend.  De samenwerking tussen letterlijk alle belanghebbenden wordt hierdoor enorm verbeterd. Het goed voorbereid op reis wordt steeds belangrijker en ook beter vindbaar voor iedereen!

Leon Zwanenburg van VCCR had de taak om ons te informeren wat een ieder, elk bedrijf of organisatie nu al zelf kan doen om hun bereikbaarheid en de mobiliteit van medewerkers, maar ook hun leveranciers en klanten, te verbeteren. En daar willen we eigenlijk nog veel meer van horen. Hoe elke organisatie in Waterweg nu al specifieke (deel) oplossingen realiseren…

Voor alle drie de sprekers, die elkaar naadloos aanvullen, geldt dat ze meer  tijd verdienen en zeker een nog groter publiek. Dit om de enorme opgaven waar zij, maar ook alle bedrijven en organisaties alhier, voor staan met elkaar te kunnen realiseren en zo te zorgen dat we niet stil komen te staan!
De drie presentaties en twee vervolgsessies zijn bijgesloten (respectievelijk in Schiedam en in Maassluis) die naadloos op behandelde thematiek van deze informatieve en gezellige lunchbijeenkomst.

Data voor uw agenda
Schiedam: op 5 november is er een mobiliteitsavond, inschrijven via de gemeente Schiedam, waar o.a. VVCR en de vervoeronderneming de diverse mogelijkheden met u bespreken en met u in gesprek gaan. En op 12 november, ook ’s avond, in Maassluis kunt u zich laten bijpraten over Lease (cargo) fietsen georganiseerd door Kortenhof.
Voor beide bijeenkomsten sturen wij u nog een aparte uitnodiging. 

Lunchbijeenkomsten De Maatschappij 20 november en 17 december, op verschillende locaties in Vlaardingen….in 2020 beginnen we in Schiedam.
De aankondiging voor de volgende (borrel) bijeenkomst op 20 november bij VV Zwaluwen heeft u al ontvangen, een bijzonder spreker en ondernemer, John van Zweden vertelt zijn (ongezouten) verhaal.
Onze traditionele kerstlunch is op woensdag 18 december met een heel speciale gast, die past bij de december maand en deze regio goed kent.

….en heeft u de enquête van de Riverboard al ingevuld?

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden