Angélique Iflé: In ons vak is het sociale aspect van belangrijke rol, De Maatschappij onderstreept dat.

Maak kennis met Angélique Iflé, Adviseur Werkgeversdiensten WERKbedrijf bij het UWV en lid van De Maatschappij Departement Deventer. Samen met haar collega heeft ze een bedrijfslidmaatschap en doen ze samen nieuwe inspiratie op tijdens de events. In dit interview vertelt ze meer over haar werk bij UWV en haar ervaringen bij De Maatschappij!

Hoe ben je in aanraking gekomen met De Maatschappij?

Sinds maart 2015 ben ik lid van De Maatschappij samen met onder andere mijn collega Rinse van den Ende . Hij is sinds kort penningmeester. Wij hebben een bedrijfslidmaatschap. We bepalen per event wie er gaat. Het is mooi dat je zo elkaar kan afwisselen.

Kan je wat meer vertellen over je rol binnen het UWV?

Het UWV is een vitaal onderdeel van de samenleving en werkt voor iedereen op de arbeidsmarkt. We zetten ons in om werkloosheid en arbeidsongeschiktheid te bestrijding en te voorkomen. Als Adviseur Werkgeversdiensten ga ik naar werkgevers om deze te adviseren. Ik fungeer als linking pin tussen werkgevers en werkzoekenden en. organiseer, in samenwerking met de Gemeente Deventer c.q. KonnecteD, onder andere Meet & Greets en Banenmarkten. Het mooie aan mijn werk is dat al onze diensten kosteloos zijn. Ik sta er echt voor de connectie werkgever en werkzoekende.

Hoe helpt lid zijn van De Maatschappij jouw in je functie?

Ik doe er sociale contacten op bij een diversiteit aan mensen. We kunnen als UWV op deze manier ons gezicht laten zien en echt verbindingen maken. De mensen zijn gezellig, er hangt altijd een goed sfeer en het is minder ‘zakelijk’ dan andere netwerken. 

Daarnaast geeft het ons een inkijkje bij bedrijven waar we normaal niet zo snel zouden komen. Zo waren we bij een kwekerij Schoneveld Breeding in Twello, Sauna Thermen Bussloo en Ten Have koffiebranderij voor een nadere kennismaking i.v.m. een doelgroep kandidaat in Deventer.

Waarom zouden meerdere UWV regio’s lid moeten worden?

In ons vak is het sociale aspect van belangrijke rol. De Maatschappij onderstreept dat en hier hoef je je niet te profileren, maar kan je gewoon jezelf zijn. De Maatschappelijke thema’s spreken mij ook erg aan. Bij elk event steek je er altijd wat van op en er worden interessante onderwerpen besproken.

Welk advies zou je De Maatschappij willen meegeven?

Probeer in te blijven spelen op wat er nu in het nieuws is. Bijvoorbeeld Oekraïne. Ga eens naar een bedrijf die Oekraïners heeft opgevangen en in dienst heeft. Wat is hun verhaal? Welke obstakels hebben ze moeten overwinnen en hoe hebben ze dat gedaan, zoals de taalbarriere en onderdak voor de mensen. Of geef aandacht aan de mismatch op de arbeidsmarkt tussen werkzoekenden en werkgeverswaar UWV ook over mee kan denken in de vorm van een van de 27 oplossingen voor werkgevers. Zie: 27 oplossingen voor personeelstekorten (werk.nl)

Angélique Iflé
Adviseur Werkgeversdiensten Stedendriehoek & N. W. Veluwe, Team Deventer
angelique.ifle@uwv.nl

Jessica Eland bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden