Terug naar verslagleggingen

Jaarcongres 2014 Zutphen

Veerkracht is al eeuwen een kenmerk van ons netwerk

Veerkracht ontstaat als geïnspireerde mensen verbinding zoeken met elkaar én hun omgeving, zich kunnen laten horen en open staan voor vernieuwing. “Daarom past het thema zeer goed bij deze tijd en onze vereniging. Veerkracht is kenmerkend voor ons krachtige netwerk dat al 237 jaar bestaat, veel historie met zich meedraagt, maar zichzelf ook telkens opnieuw uitvindt, onder meer door het voortdurend leggen van nieuwe verbindingen”, aldus landelijk voor zitter Luuc Mannaerts vrijdag 27 juni 2014 tijdens de opening van het 231ste jaarcongres van De Maatschappij, dit keer georganiseerd door het 100-jarige departement Zutphen.

De ongeveer 210 leden van De Maatschappij en hun introducé(e)s, die vrijdag 27 juni uit alle delen van het land naar Zutphen zijn gekomen om het jaarcongres bij te wonen, zijn zeer tevreden. Uit een eerste evaluatie blijkt dat ze veel waardering hebben voor de wijze waarop het congres is georganiseerd door het bestuur en de lustrumcommissie van het 100-jarige departement Zutphen.
Het thema Veerkracht is volgens de leden de hele dag door goed en consequent uit de verf gekomen. Lovende woorden zijn er ook voor alle medewerkers van het departement en het landelijk bureau, de prachtige locatie(s), de catering en het geboden amusement, zoals de duetdans door leerlingen van het Stedelijk tijdens de opening en de muzikale omlijsting van het afsluitende lopend buffet door
Saxofoonkwartet 4HoogAchter.

Persoonlijke veerkracht
Tijd om even los te komen is er dit jaar ook. Sommigen hebben er wat moeite mee, anderen genieten volop van de oefening in persoonlijke veerkracht onder leiding van Patricia van Walstijn van het Chi Neng Institute Europe. Zij heeft een effectieve methodiek ontwikkeld voor het opsporen en dichten van energielekken in organisaties en personen. “Iedereen moet leren zijn eigen energie te beheren. Gek dat daarvoor op de basisschool geen aandacht is. Boosheid en verdriet zuigen je leeg, maar als je een stevige basis hebt en goed in je kern staat gebeurt dat niet. Probeer jezelf te laten gaan, bouw veerkracht op in kleine stappen”, aldus Van Walstijn, die vervolgens 98 procent van de zaal aan het dansen krijgt (de een weifelend, de ander fanatiek) en er zo voor zorgt dat ieders drie
energiecentra, buik, borst en hoofd, voldoende aandacht krijgen. Tenslotte terug van buiten naar binnen, op zoek naar de innerlijke glimlach.
Aan de gezichten te zien is ook dat gelukt.

                                       

Diane Moretbekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden