Blind Walls Gallery

Een museum, maar dan op straat. Dit vernieuwende idee is geïnspireerd op het oudst bekende stadsgezicht uit de Nederlandse kunst, een 16e-eeuws drieluik waarop de stadsmuur van Breda prominent afgebeeld staat. Die oude muur bestaat niet meer en de stad is inmiddels gevuld met vele blinde muren met een ongezellige en kale uitstraling.

Sinds 2015 zetten nationale en internationale artiesten zich echter in voor verfraaiing van die blinde muren door middel van het project Blind Walls Gallery. Ruim 85 muurschilderingen geven de stad een fris, eigenzinnig en inspirerend gezicht. Blind Walls Gallery ontving in 2017 de Brabantse Erfgoedprijs.

De Maatschappij departement West-Brabant nodig haar leden van harte uit voor een rondleiding lang enkele van deze mooie muurschilderingen op donderdag 5 september 2019. Om 16.00 uur vertrekt de wandeltour vanaf de Mols Parking (ter hoogte van de pinautomaten). Na afronding van de rondleiding wordt er bij Bardot een borrel gedronken.

Programma:
16.00 uur    Aanvang
16.15 uur    Rondleiding
17.15 uur    Borrel
18.00 uur    Einde bijeenkomst

Locatie: Mols Parking, Achter de Lange Stallen 1, 4811 HM Breda.

Aanmelden kan via de website of door een mail te sturen naar west-brabant@de-maatschappij.info. Voor de leden bedragen de kosten van deze bijeenkomst € 20,00. Introducés zijn wederom van harte welkom! Zij kunnen een eerste bijeenkomst kosteloos deelnemen.

Wanneer u onverhoopt uw aanmelding moet annuleren, dan kan dit tot uiterlijk 1 september a.s. Bij niet tijdige annulering of bij niet verschijnen zonder bericht, worden de kosten in rekening gebracht.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden