Webinar over vaccinaties

Misschien behoort u tot degenen die zich verbazen over de omstreden wijze van aanpak van de urgente vaccinatie van vooral oudere Nederlanders, die steeds vertraging oploopt. Bij de vaccinaties van de Mexicaanse griep in 2009 waren wij het eerste land dat, met medewerking van Defensie, volledig was gevaccineerd, nu zijn wij bij Covid-19 het voorlaatste land in Europa.

Defensie heeft in de eerste lockdown prompt gereageerd om de logistiek voor het ziekenhuiswezen op te zetten in het netwerk van onze ziekenhuizen vanuit een Operations Room en dat na een aantal weken weer over te dragen aan VWS c.s. Nieuwsuur nodigde recent de kern van het Defensieteam van 2009 uit voor een interview waarin bleek dat Defensie ditmaal niet was betrokken voor een mega-operation om 24/7 het advies van de Gezondheidsraad op te volgen.

VWS/RIVM meende het ditmaal allemaal zelf te kunnen met als resultaat de weinig professionele aanpak en vertragingen in vergelijking met de omringende landen als het UK met de rappe vaccinaties in samenwerking met hun Defensie. Wij hebben Lt.Kol.arts A. Hume b.d. van het interview van Nieuwsuur bereid gevonden om ook voor ons te spreken tijdens het webinar op dinsdag 23 februari 2021 van 16.00-17.00 uur.
Pikant was dat Roel Coutinho, voormalig Directeur van RIVM, enkele dagen later een pleidooi hield voor inzet van Defensie voor Covid-19.

Aanmelden kan via de website, vooraf aan de bijeekomst ontvangt u de inloggegevens om deel te kunnen nemen aan het webinar.

Bestuur departement Haarlem & Meer

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden