Water, van levensbelang

Vrijdag 3 juni staat voor De Maatschappij dept. Hoeksche Waard in het teken van WATER. Het dagvullend programma vindt voor een groot deel plaats in Museum Hoeksche Waard in Heinenoord, locatie 't Hof van Assendelft. In Museum Hoeksche Waard loopt momenteel de expositie 'Hoeksche Waard, Land uit water'. Het thema ‘Land uit Water´ is immers de rode draad in de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard!

Na ontvangst om 11.00 uur vindt eerst de Algemene Ledenvergadering 2022 plaats, waarvoor u apart een uitnodiging ontvangt. Gezamenlijk zullen we in het museum lunchen en we hebben Dijkgraaf Jan Bonjer van Waterschap Hollandse Delta bereid gevonden ons bij te praten over het verleden, heden en toekomst van het Waterschap. Bonjer is dijkgraaf sinds 1 mei 2020 en was voorheen werkzaam als hoofdredacteur bij Het Financieele Dagblad. Dijkgraaf Bonjer: “In het waterbeheer komen grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie enzovoorts.” Op regionaal niveau zorgt het Waterschap op de Zuid-Hollandse Eilanden voor schoon en voldoende water en voor veilige dijken en wegen, de hoofdvestiging is in Ridderkerk.

In een bus gaan we onder begeleiding van een bevlogen gids van Waterschap Hollandse Delta enkele interessante locaties in de Hoeksche Waard bezoeken, die uiteraard allemaal te maken hebben met WATER. Daar krijgen we uitleg van de gids en kunnen we even de benen strekken. Na afloop van het programma keren we terug naar het museum waar u de expositie kunt bezoeken en kunt genieten van een borrel met lekkere hapjes. Het einde van de bijeenkomst is ca. 18.00/18.30 uur. 

De kosten voor deelname aan dit inspirerende evenement inclusief koffie met iets lekkers, lezing van de dijkgraaf, lunch, busexcursie, bezoek aan het museum en de borrel met lekkere hapjes is slechts € 37,50. U kunt zich tot 26 mei a.s. aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Wacht u niet te lang, het aantal deelnemers is in verband met het aantal plaatsen in de bus beperkt tot maximaal 39 personen! Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook direct afmelden. Indien u zich afmeldt na 27 mei zal het deelnamebedrag alsnog verschuldigd zijn. 

U kunt het deelnamebedrag ter plaatse met pin betalen of, als dat uw voorkeur heeft, vooraf overmaken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00 . Let op: contante betaling is niet meer mogelijk.

Graag tot ziens op 3 juni, het belooft een heel bijzonder uitje te worden!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden