Varen langs de toekomst van Zaanstad


Na geslaagde vaartochten in vorige jaren, nodigen De Maatschappij, De Corner en de Gemeente Zaanstad u uit om op 12 juli vanaf 13:30 met ons mee te varen langs de toekomst van Zaanstad!

Na een korte verhandeling over de geschiedenis van Zaanstad varen we om 14:00 met twee sloepen over de Zaan in noordelijke richting. We bezoeken een aantal projecten die de toekomst van Zaanstad gaan bepalen, onder meer:

  • De Hemmes, waar erfgoed, onderwijs en duurzaam wonen in tiny houses samenkomen.
  • Het gebied van Bunge Loders Croklaan dat ruimte maakt voor een groene wijk met erfgoed en betaalbare woningen.
  • Het gebied van de Boerejonkerbuurt, waar broedplaats de Hellema en vele projecten in Kogerveld de motor vormen voor een grootschalige ruimtelijk economische ontwikkeling.

Monica Sommer (programmamanager gebiedsontwikkeling) en Anne Langenesch (opgaveregisseur Stedelijke Ontwikkeling) zijn uw gidsen die u alles kunnen vertellen over deze ontwikkelingen en de Zaanse Omgevingsvisie. En natuurlijk is er ruimschoots gelegenheid voor al uw vragen! 

 Programma

13:30 - 13:45  Inloop in De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam
 
13:45 - 13:55   Inleiding over de geschiedenis van Zaanstad
 
14:00 – 16:00  Sloepentocht langs de toekomst van Zaanstad
 
16:00 – 17:00  Borrel in De Fabriek 

Aanmelding en kosten
De kosten van deze sloepentocht bedragen € 20,-. U kunt zich aanmelden via de aanmeldlink onder dit bericht tot 10 juli as. Er is plek voor 70 deelnemers. Indien u zelf aan deze uitnodiging geen gevolg kunt geven, kunt u deze uiteraard doorgeven aan belangstellenden binnen uw organisatie. Maar: vol is vol!
U kunt uw ticket aanschaffen via deze link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/vaartocht  

We verheugen ons op uw komst!


Met vriendelijke groet, 

Guido Voss,
voorzitter departement Zaanstreek-Waterland

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden