Uniek bezoek aan de Global Mercy

Mercy Ships is een internationale organisatie die zich sinds 1978 inzet om gratis chirurgische zorg te bieden aan de allerarmsten in deze wereld. Op 10 maart krijgt u een unieke kans om het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, in Rotterdam te bezoeken. Met een Shiptour wordt onze leden gedurende drie kwartier (van 18.30 tot 19.15 uur) een rondleiding op het schip aangeboden. Dit is een unieke eenmalige mogelijkheid om het schip te zien. Daarna vertrekt deze naar Afrika en zal daar blijven.

Recent onderzoek wijst uit dat maar liefst 5 miljard mensen geen toegang tot veilige betaalbare chirurgische zorg. Mercy Ships werkt samen met regeringen en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om dit probleem aan te pakken. Mercy Ships biedt deze hulp door middel van ziekenhuisschepen die bemand worden door vrijwilligers.

Meer dan 40% van de wereldbevolking woont binnen 150 kilometer afstand van de kust. De schepen van Mercy Ships brengen geavanceerde ziekenhuizen naar havensteden en bieden zo een veilige en schone omgeving voor patiënten en vrijwilligers. Op deze wijze zijn sinds 1978 meer dan 105.500 operaties uitgevoerd en meer dan 49.000 professionals gespecialiseerde mentorprogramma’s en opleidingsmogelijkheden geboden.

De Global Mercy is het jongste hospitaalschip van Mercy Ships. Het biedt plaats aan 641 mensen, inclusief bemanning en medisch personeel, aan boord en maximaal 950 mensen wanneer het ziekenhuis in bedrijf is. Het ziekenhuis beslaat ongeveer 7.000 vierkante meter en bevat 6 operatiekamers, 102 acute zorgbedden, 7 IC-/isolatiebedden en 90 zelfzorgbedden. Het schip ligt gedurende twee en een halve week in Rotterdam.

Check out “Come On Board” from Mercy Ships on Vimeo.

Voor de toegang gelden strengere regels dan we momenteel gewend zijn. Dat is noodzakelijk omdat Mercy Ships de kans van (covid) besmettingen absoluut klein wil houden. Daarom geldt een aangescherpte toegang en wordt u verzocht twintig minuten voor aanvang aan te monsteren. U moet een geldig legitimatiebewijs, (QR) vaccinatiebewijs én een actueel testbewijs tonen. Geldige testbewijzen zijn een DCC (EU Digitaal Corona Certificaat) QR-code, een afgedrukte kopie van de DCC QR-code, een testcertificaat (met naam, een ander identiteitskenmerk, type test, uitslag, datum en tijd van de test), of een foto van een zelftest (met daarin identificatie, datum en tijd, testuitslag).
Let op, geldige COVID-19 tests zijn een antigeentest niet ouder dan 1 dag of een PCR test niet ouder dan 3 dagen voor aankomst op het schip. Een gratis test is te boeken via www.testenvoortoegang.org. Tijdens de rondleiding geldt de 1,5 meter afstandsregel en dient het door de organisatie bij de ingang aangeboden medisch mondkapje gedragen te worden.

De Ballentent ligt tegenover de aan de Parkkade aangemeerde Global Mercy (navigeer naar Parkkade 1) en is de bekendste “havenkroeg van de wereld”, althans in Rotterdam. Een schip bezoeken en de Ballentent overslaan, dat is geen goed idee. Daarom biedt het departement haar leden eenvoudige doch voedzame scheepskost aan in de Ballentent, waar we na de rondleiding rond 19.30 uur naar binnen kunnen schuiven. Deelnemende leden van het departement Drechtsteden krijgen daarvoor 15 euro in rekening gebracht. Overige leden en introducees betalen 3 tientjes, inclusief het entree tot de Global Mercy.

Het toegestane aantal personen is gelimiteerd. Bovendien vraagt Mercy Ships wanneer minder personen dan gereserveerd worden verwacht, dat tijdig aan te geven zodat de vrije plaatsen aangeboden kunnen worden aan anderen. Daarom wordt u uitdrukkelijk verzocht uiterlijk voor 3 maart a.s. uw deelname op de bekende wijze door te geven.

Aanmelden: via de website

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden