Uitnodiging bijeenkomst Departement Drechtsteden


Vera Gulikers
The Model (Hush and Hurl)
AkzoNobel Art Foundation
2021
 

KISS MY SOUL

Onder de titel 'KISS MY SOUL - Hemelse & Aardse Liefde in de Hedendaagse Kunst' toont het Dordrechts Museum een tentoonstelling over de verbeelding van de liefde anno nu. Meer dan 75 werken van 30 kunstenaars geven een overzicht van de beeldende kunst in de 21ste eeuw, uitbundig en met een warm kloppend hart. Van lichaamslust tot moederliefde, van liefdesverdriet tot ouderliefde, van broederliefde tot liefdesrouw. De groepstentoonstelling biedt een mix van internationaal bekende kunstenaars zoals Marlene Dumas en Tracey Emin, naast aanstormend talent zoals Tanja Ritterbex en Charlott Weise.

Met de tekst van de vorige alinea leidt het Dordrechts Museum de jonge tentoonstelling KISS MY SOUL op haar website in. Die website bevat niet alleen tekst maar ook linkjes naar Spotify om de “Liefdesplaylist” te kunnen beluisteren of naar De Groene Amsterdammer om de door haar redactie in samenwerking met het Dordrechts Museum samengestelde bijlage over deze tentoonstelling te kunnen downloaden. Het lijkt allemaal wat minder Dordts maar dat is natuurlijk niet zo. Dat kunt u zelf ervaren, allereerst door te klikken op Kiss my soul - Dordrechts Museum en u daarna te laten verrassen door de tentoonstelling zelf.

Rondleiding

Het bestuur van uw departement nodigt u graag uit om 2024 liefderijk te openen met een bezoek aan KISS MY SOUL in het Dordrechts Museum op donderdag 18 januari a.s. om 15.30 uur. Wij worden dan rondgeleid door museumdocent mevrouw D. Groeneveld. De rondleiding start stipt om 15.45 uur. Niet enkel omdat liefde wat tijd vraagt maar ook om tijdig om 17.00 uur in Art & Dining met een aperitief in de hand te toosten op een voorspoedig clubjaar.  

Toegang Dordrechts Museum

Het entree tot het museum bedraagt € 17,00 per persoon.  U wordt verzocht dat bedrag bij de entreebalie te voldoen.  Met een geldige Museumkaart, BDM of VDM jaarkaart, ICOM, Dordt- of Rotterdampas hoeft geen entreegeld te worden betaald.  Het departement biedt de rondleiding zonder kosten aan haar leden aan.

Mocht u met de auto komen dan kunt u het beste in de P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum aan de Korte Kolfstraat 235, op 200 meter loopafstand van het museum, parkeren.

Aperitief Art & Dining

Van 17.00 tot circa 18.00 uur zijn wij te gast bij Christiaan en Mariska Visser van Art & Dining voor een omlijst aperitief. Leden van het departement Drechtsteden zijn vrijgesteld van de consumptiebijdrage.  

Aanmelding

U kunt zich voor de eerste bijeenkomst van 2024 aanmelden door te klikken op de aanmeldbutton aan de onderzijde van deze uitnodiging of rechtstreeks via de site van www.de-maatschappij.nl  

Introducees zijn welkom, wel vragen wij (voor) hen de consumptiebijdrage á € 12,50 vooraf te voldoen op NL47ABNA 0443 5616 05 t.n.v. Departement Drechtsteden o.v.v. Kiss my soul en de naam van de introducee.

Wij hopen u donderdagmiddag 18 januari a.s. om 15.30 uur in het Dordrechts Museuam te ontmoeten en samen een gezellige en cultuurrijke (na)middag te hebben.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van departement Drechtsteden

 

Locatie bijeenkomst:                                                    Locatie Aperitief:      
                     
Dordrechts Museum                                                     Art & Dining      
Museumstraat 40                                                         Museumstraat 38                                          
3311 XP Dordrecht                                                       3311 XP Dordrecht        

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden