UITNODIGING BIJEENKOMST 13 JUNI 2024, Da Vinci College


Charolotte ter Haar - Schröder

“Betere wet op het etiket”
Inleiding door Charlotte ter Haar - Schröder

                            
Over Charlotte ter Haar – Schröder
Na haar “masters” Industriële Microbiologie en Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit van Wageningen is Charlotte in het “suikergoed” gerold. 

Zij is momenteel werkzaam bij de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), de Nederlandse branchevereniging voor bedrijven actief in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. Het ledenbestand van VBZ omvat circa 110 kleine, middelgrote en grote bedrijven.  De leden vertegenwoordigen samen zo’n 90% van de sectoromzet in Nederland. In de sector zijn 15.000 mensen werkzaam. Dat is ruim 10% van de werkgelegenheid in de Nederlandse levensmiddelenindustrie.

Op LinkedIn is de volgende tekst van haar hand te vinden: Als professioneel 'koekie monster' en 'chocoholic' adviseer ik over levensmiddelenwetgeving en voedselveiligheid bij de branche voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (VBZ). Na mijn studie levensmiddelentechnologie aan de WUR werk ik al bijna dertig jaar aan en met Europese wetgeving. Daarbij heb ik contact met bedrijven, branches, ook internationaal en met de overheid. Etikettering, voedselveiligheid, allergenen, additieven en contaminanten zijn onderwerpen waar ik in thuis ben. Ik schrijf hierover in vaktijdschriften en organiseer bijeenkomsten voor de lekkerste sector. En ik "Geniet gerust, maar wel bewust".

Betere wet op het etiket
Met de voor omschreven professionele historie is het dus niet verwonderlijk dat zij het werken aan betere wetgeving voor allergenen als haar missie kwalificeert. Vanmiddag gaat haar inleiding ook daarover, met bijzondere attentie voor etikettering op de verpakking onder de titel: “Betere wet op het etiket”.

Welkom bij het da Vinci College in ruimte Connes. 
Charlotte ter Haar zal op donderdag 13 juni a.s. haar inleiding houden. Het wordt een gesuikerd en gekruid verhaal. Daarom hopen wij u om 16.00 uur in ruimte Connes van het da Vinci College te ontvangen. Om 16.15 uur start zij met haar inleiding. 
Aansluitend wordt rond 17.30 uur een aperitief geschonken in het nabijgelegen LEO. Aan leden van het departement wordt geen financiële bijdrage gevraagd. Introducees (consumptiebijdrage € 10,00) en studenten (eerste drankje gratis) zijn natuurlijk welkom. Wij verzoeken de consumptie bijdrage (tikkie) ter plaatse te voldoen.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door te klikken op de aanmeldbutton aan de onderzijde van deze uitnodiging of rechtstreeks via de site van www.de-maatschappij.nl  

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van departement Drechtsteden

Locatie bijeenkomst:    
Da Vinci College, ruimte Connes
Ingang gebouw BIANCO        
Leerparkpromenade 100            
3312 KW Dordrecht

Locatie Aperitief
Da Vinci College, restaurant LEO
Leerparkpromenade 100            
3312 KW Dordrecht    

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden