Topspreker Kees Klomp: ondernemen in de betekeniseconomie!

Beste Maatschappij-er,

Zoals gebruikelijk mag je op de nieuwjaarsbijeenkomst – na de ALV – een echte topspreker verwachten. Dit jaar is dat iemand wiens gedachtegoed over ondernemen volop in de schijnwerpers staat: Kees Klomp. Als bedrijfsadviseur en boeddhist pleit hij om het menselijke en humane weer op de voorgrond te plaatsen in het kapitalisme. Hij was te zien in de Tegenlicht uitzending over ‘Rendement van Geluk. En hij schreef met Stefan Wobben en Jesse Kleijer het ‘Handboek betekenisvol ondernemen’, waarmee hij de shortlist Managementboek van het Jaar 2017 en een nominatie voor de PIM Literatuurprijs haalde. Het praktische vervolg daarop met tal van krachtige en betekenisvolle businesscases verschijnt in 2018. Bovendien is hij een van de drijvende krachten achter Maatschapwij, het snelst groeiende inspiratieplatform voor een socialer en duurzamer Nederland.

Kees neemt ons mee in de transitie naar zakendoen in de betekeniseconomie. Maatschappelijke toegevoegde waarde is de belangrijkste pilaar onder florerende bedrijven. Duurzaamheid en MVO zijn daarvan slechts het begin. We hebben het hier over wérkelijke, aantoonbare waarde – voor het leven van klanten, medewerkers en andere betrokkenen; kortom voor de maatschappij in brede zin. Zijn presentatie gaat in op de 5 fasen die samen een concrete actielijst vormen voor het bouwen van een betekenisvolle bedrijfsvoering. De aanpak begint bij de beweegredenen van de ondernemer als mens, en voert via de binnenkant van het bedrijf, het merk en de marketingactiviteiten naar een positieve impact op de maatschappij, wat op zijn beurt weer lucratief is voor de onderneming.

Tip! Bekijk hier alvast een TEDx-presentatie van Kees

Programma
16.00 uur      Ontvangst
16.30 uur      Algemene Ledenvergadering
17.30 uur      Borrel met bruisende netwerkmogelijkheden
18.30 uur      “Ondernemen in de betekeniseconomie” door Kees Klomp
19.30 uur      Netwerkdiner
21.00 uur      Afsluiting

Locatie: Noord Brabantse Golfclub Toxandria, Veenstraat 89, 5124 NC te Molenschot.

Aanmelden
Aanmelden kan via de knop “Aanmelden". Kosten van deelname bedragen € 50,- per persoon inclusief borrel en diner. Heeft u speciale dieetwensen, dan vernemen wij dat graag voor 10 januari. Wilt u alleen de ledenvergadering en borrel bijwonen, dan bedragen de kosten € 25,- per persoon. Ook introducés zijn wederom van harte welkom! Bij een eerste kennismaking met ons netwerk bedragen de kosten voor deze nieuwjaarsbijeenkomst € 25,-.
Wanneer u niet deel wilt nemen aan het diner wilt u dit dan doorgeven via de mail naar west-brabant@de-maatschappij.info 

Graag tot 15 januari voor – zoals altijd – een gezellig en inspirerend nieuwjaarsdiner!

Vriendelijke groet, namens het hele bestuur,

Joost Bauwens
voorzitter departement West-Brabant

Programma

16:00 uur Ontvangst
16:30 uur Algemene ledenvergadering
17:30 uur Borrel met bruisende netwerkmogelijkheden
18:30 uur "Ondernemen in de betekeniseconomie" door Kees Klomp
19:30 uur Netwerkdiner
21:00 uur Afsluiting
Kees Klomp

Kees Klomp

Als bedrijfsadviseur en boeddhist pleit hij om het menselijke en humane weer op de voorgrond te plaatsen in het kapitalisme.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden