Toekomst van de water- en energiehuishouding

De departementen Zutphen en Arnhem hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren. Zo verrijken we elkaar met nieuwe inzichten en contacten. Het onderwerp dat centraal staat is de toekomst van onze water- en energiehuishouding. Technisch gezien is er veel mogelijk, maar wat is haalbaar en betaalbaar? Twee ondernemers nemen ons mee in hun wereld, respectievelijk die van energie en die van water. Zij ervaren aan den lijve waar ambitie en werkelijkheid schuren.

In het nieuws zijn er regelmatig berichten over proeven om de water- en energiehuishouding te verduurzamen. Zo zie je dat er overal wijken worden aangewezen die (aard)gasvrij moeten worden en dat er concrete plannen zijn om regenwater anders te benutten. Deze transitie raakt niet alleen overheden, maar ook individuele burgers. Wonen we straks in een circulair huis? Voor ondernemers zijn er volop kansen!
Tijdens de bijeenkomst vertellen Ing. Marco Bijkerk,  manager Innovative Technologies (Business Development NWE) van Remeha B.V. en Johan Bel, eigenaar van D2D Water Solutions en van Mijn Waterfabriek, welke kansen zij zien en waar dromen wringen met de praktijk van alledag.

Energie- en watervraagstukken
Bijkerk neemt ons mee in het energievraagstuk. Eind vorig jaar werd duidelijk dat Nederland af moet van het aardgas. Maar moeten we dat wel willen? En hoe gaan we dit doen? Bijkerk is ervan overtuigd dat Nederland in 2050 CO2 neutraal kan zijn. Maar dit vergt wel een andere manier van denken.  Bijkerk komt met verrassende invalshoeken en zoekt graag de discussie.
Bel zoomt in op schoon en veilig drinkwater. Is dat er eigenlijk wel voldoende in de toekomst? Hoe kunnen we het hemelwater beter benutten? En hoe kunnen we de kwaliteit van het drinkwater borgen voor de toekomst?

Programma:
17:00 - 17:45 uur   Ontvangst met broodjes
17:45 - 18.00 uur   Opening
18:00 - 18:45 uur   Lezing 1
18:45 - 19:00 uur   Pauze
19:00 - 19:45 uur   Lezing 2
19:45 - 20.30 uur   Borrel

Wij kijken uit naar jouw ervaringen met het circulaire huis én naar de dynamiek tussen onze beide departementen.
Aanmelden:  Meld je samen met een eventuele introducee meteen aan! (Graag vóór 25 oktober i.v.m. de catering).
Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Auditorium 3e verdieping, Ruitenberglaan 31 in Arnhem.              

Hartelijke groeten,

Bestuur departement Zutphen en bestuur departement Arnhem

Aanwezige introducees 6

Anita Brouwer

HAN

Eric Brouwer

Deloitte

Tabitha Brussé

HAN

Bram Hanstede

MVOTV

Sander Reijngoud

HAN/RVO

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden