Stichting BeeSerious opent haar deuren voor de Young Society

Op 7 april gaan de leden van Young Society langs bij Serious Bee Distillers in Schiedam. Serious Bee Distillers is een BIJzonder bedrijf gestart in 2018. 

Alwine van Winsen was nog directeur bij het Jenevermuseum in Schiedam toen ze kennis maakte met een ambitieus bijenproject. Doel van dit project was om alles op alles te zetten om de bij van de ondergang te redden. De organisatie van het project liep nog niet zoals het zou moeten om de ambities daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

In 2017 werd Stichting BeeSerious opgezet en sindsdien is Alwine erbij betrokken. Het project groeide en de exploitatiekosten werden steeds hoger. Er moest gezocht worden naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Dit lukte toen ze het idee kreeg om een mede (wijn, gemaakt van honing) te ontwikkelen . Het resultaat overtrof ieders verwachting en samen met Rob van der Gaag runt ze nu ook Serious Bee Distillers. In de afgelopen paar jaar wonnen ze maar liefst negen (internationale) awards voor hun distillaten. Alles exclusief, ambachtelijk en in eigen huis gemaakt.

Tijdens dit Young Society evenement worden we meegenomen in het volledig distillatieproces van bijen tot eindproduct. Ook zal Alwine vertellen hoe het is om een stichting te runnen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Uiteraard is er ook genoeg tijd om de verschillende bijzondere distillaten te proeven. 

Ben jij een jonge ondernemer en wil jij hier ook bij zijn? Meld je dan nu aan via de onderstaande link of stuur een mailtje naar: rotterdam@de-maatschappij.info

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden