Stadswandeling Apeldoorn bezien vanuit een ander Perspectief

We gaan er een traditie van maken! Een borrel gecombineerd met een wandeling. Dit keer een stadswandeling door Apeldoorn, onder leiding van Gerard Zwerus.

Gerard Zwerus, architect uit Apeldoorn, zal ons middels deze stadswandeling bekende en onbekende delen van de stad laten zien en hierbij als begenadigd gids ons de ins en outs vertellen van de stad. Hij laat ons enkele onwikkelingen zien van de afgelopen jaren en neemt dan ook de historie mee.

Na de wandeling genieten we samen van een aangeklede borrel bij Proef-locaal Het Achterom, Mariastraat 2h in Apeldoorn. Proef-Locaal Het Achterom is een gemeentelijk monument dat is gevestigd in een steeg midden in het centrum van Apeldoorn. Het is in 1910 gebouwd door de bekende Apeldoornse architect Andries van Driesum. 't Achterom, formeel Achterstraat geheten, was in vroegere jaren de volkse naam van het steegje dat achterlangs herbergen, cafés en winkelhuizen aan de toenmalige Dorpstraat, nu de Hoofdstraat, de Mariastraat via de huidige Bloemensteeg met de Korenstraat verbond.

Programma:
16.00 uur    Ontvangst in Proef-Locaal Het Achterom
16.15 uur    Vertrek stadwandeling
17.30 uur    Terugkeer en aangeklede borrel in Het Achterom
19.00 uur    Einde

Locatie: Proef-Locaal Het Achterom, Mariastraat 2C, 7311 HL in Apeldoorn.

De kosten voor dit evenement bedragen € 15,00 per persoon. 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden