Van goed bewaard geheim naar sprankelend waterfort ..... en meer

De meeste mensen uit de Hoeksche Waard kennen Fort Buitensluis wel zo'n beetje en hebben er wellicht een bezoek gebracht of er iets over gelezen. Op 21 februari 2019 brachten de leden van De Maatschappij Departement Hoeksche Waard er een bezoek.

De geschiedenis van het fort begint in de 18e eeuw als aarden fort met kanonnen. Doel was om vijandelijke troepen tegen te houden in het Hollandsch Diep. Het fort heeft - versterkt met gewapend beton en extra bunkers - dienst gedaan in zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog.

Tot 2015 was Fort Buitensluis een goed bewaard geheim, dat wil zeggen, bijna niemand mocht er komen. Inmiddels hebben veel mensen het prachtige fort op de unieke locatie bezocht. Als het aan Stichting Fort Buitensluis ligt, kan er in de toekomst nog veel meer. Denk aan lekker eten, vergaderen, trouwen of overnachten in een lodge. Om dit voor elkaar te krijgen moet er eerst grondig gerenoveerd worden.
De plannen voor fase 1 zijn klaar. Een bouwteam is gevormd en werkt momenteel aan het voorlopige ontwerp voor de bomvrije kazerne, materiaalkeuze, herstellen van bouwhistorische details en het vormgeven van de nieuwe bestemming.

Graag nodigen wij u uit voor een digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei 2021 van 16.30 tot 17.30 uur (inloggen vanaf 16.15 uur). Jack de Leeuw, voorzitter Stichting Fort Buitensluis, zal de plannen voor het fort uiteenzetten aan de hand van een presentatie. Meld u op tijd aan, uiterlijk op dinsdag 25 mei via de aanmeldbutton bij de uitnodiging of telefonisch 0186-640280 (Carla van Emmerik) of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. U krijgt dan een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen op Zoom. 

Alvast meer weten over Fort Buitensluis? Kijk alvast op www.fortbuitensluis.nl/toekomst/
Kent u iemand anders die ook wel eens geinteresseerd zou kunnen zijn? Meld u die dan gerust aan om als introducée vrijblijvend deel te nemen! 

Graag tot ziens op 27 mei a.s.!

Fort Buitensluis in Numansdorp

Fort Buitensluis in Numansdorp

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden