GEANNULEERD-Hanzehof hét podium (of het Huis) van de stad Zutphen?-GEANNULEERD

Helaas is dit evenement vanwege gewijzigde coronamaatregelen geannuleerd.

Theater- en congrescentrum Hanzehof te Zutphen zit momenteel in een traject van structurele veranderingen om toekomstbestendig te blijven. Naast de congreszalen en de theaterzaal maakt ook de prachtige en historische locatie Buitensociëteit uit 1891 onderdeel uit van Hanzehof. Onder ditzelfde dak bevindt zich verder de Muzehof (de voormalige muziekschool) dat enige jaren geleden al een transformatie heeft doorlopen. Dan is er de Hanzehal, die functioneel ook een relatie heeft met De Hanzehof

De Hanzehof verkeert in zwaar weer; financieel, bezuinigingsrondes van Gemeente Zutphen, bouwtechnisch beperkingen, veranderende functies van het gebruik van gebouw, veranderende behoefte van bezoekers, achterstallig onderhoud, gevolgen van de economische crisis, de coronacrisis en meer.

Wat is nodig om De Hanzehof weer het podium van de stad te laten zijn? Afgelopen jaren nam Johan Boonekamp als interim-directeur bij Theater Hanzehof initiatief om te onderzoeken wat mogelijk, wenselijk en haalbaar is voor Hanzehof, voor de stad Zutphen en de omliggende regio. Op zijn zachtst gezegd: een uitdaging! En toen kwam de coronacrisis. In 2021 nam Mirjam Radstake het stokje over van Johan in de rol van nieuwe directeur. Verder zijn recent verkenningen gestart om ideeën te onderzoeken voor het vertrek van de Bibliotheek Zutphen naar De Hanzehof, om samen met Muzehof het culturele ‘Huis van de Stad’ te gaan vormen. Hoe zal dit aflopen?

Op deze speciale avondbijeenkomst geeft Mirjam ons een inkijkje in het bedrijf Theater en Congrescentrum Hanzehof,  vertelt zij over de grote vraagstukken waar Hanzehof voor staat en geeft zij een inkijkje in de toekomstplannen. Dit doen we aan de hand van een korte rondleiding en aansluitend een heerlijk diner. Daarna gaan we richting Buitensociëteit waar een muzikale verrassing op het podium onze zintuigen verder zal aanwakkeren. Dansen mag! Van harte welkom!

LET OP: dit betreft een avondbijeenkomst en geen lunchbijeenkomst!

Datum: dinsdag 21 december 2021.
Tijd: 17.30 – 22.00 uur.
Plaats: Theater en Congrescentreum Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen www.hanzehof.nl.
Parkeren: Achter de Hanzehal is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.
Kosten: Gratis voor leden van de departementen Zutphen en introducés (1 per lid). Overige deelnemers ontvangen een factuur à € 30,00 voor een bijdrage in de kosten.
Om verspilling van voedsel en kosten te voorkomen, verzoeken u vriendelijk bij onverwachte verhindering dit tot uiterlijk 48 uur vóór aanvang door te geven aan een bestuurslid of zutphen@de-maatschappij.info
Speciale (di)eetwensen kunt u bij aanmelding doorgeven via dit e-mailadres.

Corona-check
We nemen corona maatregelen in acht en respecteren de bescherming van personen binnen de bedrijfsomgeving waar we gastvrij worden ontvangen. U bent als bezoeker welkom met een geldige QR code (op smartphone of papier), die bij de entree via een scanner wordt gecheckt.

Aanwezige leden 0

Er zijn nog geen leden aanwezig

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden