Seizoenafsluiting: Laat je meeslepen door de Elbe

Beste leden en introducés van het departement Waterweg Noord,

Wij nodigen jullie uit voor een bijzondere afsluiting van het seizoen 2018-2019. Op 19 juni zullen wij het ruime sop kiezen aan boord van zeesleper de Elbe.

De zeesleper de Elbe, met haar thuishaven in Maassluis, heeft een rijke historie waarin het schip in verschillende hoedanigheden gebruikt is. Van zeesleper voor Smit (1959-1976), loodsboot Maryland voor Maryland Pilots tot actieschip voor Greenpeace. In de periode 2002-2013 is de Elbe gerestaureerd tot zeesleper anno 1959 om thans als een varend erfgoed nog steeds actief in de vaart te zijn.
Vrijwilligers van de Elbe zorgen ervoor dat het schip technisch en financieel gezond blijft en dat het schip voldoet aan de hedendaagse wet- en regelgeving voor het varen met passagiers.

Waar:
De Elbe ligt aan de Govert van Wijnkade 44 ter hoogte van Hotel Maassluis. Bereikbaar via de spoorwegovergang naar industriegebied Nieuwe Waterweg. Parkeren kan langs de kade of in het industriegebied Nieuwe Waterweg.

Kosten:

De kosten voor deze afsluitende bijeenkomst zijn € 30,- per persoon.

 

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 juni 12:00 uur via de aanmeldbutton in deze uitnodiging of door te mailen naar waterwegnoord@de-maatschappij.info. Vermeld bij de aanmelding ook eventuele dieetwensen. Aangemeld maar toch verhinderd: ook gratis afmelden kan tot dat tijdstip. Bij latere afmelding of afwezigheid op de bijeenkomst zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

 

Zorg voor passende kleding voor aan boord, en houd rekening met wind en hopelijk zon op het water!

 

Wij begroeten u graag op woensdag 19 juni a.s. op de Elbe in Maassluis.

 

Bestuur De Maatschappij departement Waterweg-Noord

Programma

16:00 uur Ontvangst aan boord van de Elbe
16:30 uur Afvaart voor een mooie tocht door de Rotterdamse havens. Zorg dus dat u op tijd bent! Aan boord is er voldoende gelegenheid voor een rondleiding over het schip vergezeld van mooie verhalen uit heden en verleden door de vrijwilligers van de Elbe.
20:00 uur Afmeren aan de kade en naar huis

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden