“Heb jij wel eens een vluchteling ontmoet?”

In Nederland wonen bijna een kwart miljoen vluchtelingen. De meeste Nederlanders willen meehelpen om de vluchtelingen zich thuis te laten voelen in ons land. Maar wie zijn zij eigenlijk? Hoe ontmoet je een vluchteling?
Voor veel culturen is de maaltijd hét moment van de dag om mensen samen te brengen. Samen aan tafel is dan ook de perfecte gelegenheid om met elkaar kennis te maken.

Stichting Gast aan Tafel koppelt Nederlanders en nieuwkomers met een verblijfsstatus aan elkaar. De opzet is simpel. Door een half jaar zes keer om beurten bij elkaar te gaan eten, leren zij elkaar beter kennen en begrijpen. Met dit initiatief wil de stichting een bijdrage leveren aan de integratie van vluchtelingen in onze samenleving.

Gast aan Tafel is in 2016 in Den Haag gestart. Inmiddels hebben verschillende gemeenten het Haagse initiatief overgenomen of hebben zij hun enthousiasme laten blijken om ook een programma op te gaan zetten. De leeftijd van de statushouders is met name 18 tot 35 jaar. Op dit moment is Gast aan Tafel dan ook op zoek naar gezinnen met mensen in deze leeftijd.

Voorzitter Michiel Hardon vertelt over de achtergrond van Gast aan Tafel en over het functioneren aan de hand van een aantal voorbeelden.Vanzelfsprekend ruimen wij tijd in voor een boeiende dialoog met Michiel en onze leden en introducé’s.

Locatie: De bijeenkomst vindt plaats in Theater De Vaillant. De Vaillant biedt een podium voor, van en met Haags talent en profileert zichzelf als theater van de nieuwe Nederlandse cultuur, voor Hagenaar en Hagenees. Directeur Harry van de Louw zal kort iets vertellen over het theater en de functie voor de buurt.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden samen met uw partner of introducé’s via de gebruikelijke aanmeldbutton. Het bestuur roept alle leden op de bijeenkomst in hun netwerk onder de aandacht te brengen. Mogelijk geïnteresseerde gastgezinnen (ook alleenstaanden) zijn als uw introducé van harte welkom.

Programma:
17.30 uur    Inloop
18.00 uur    Welkomstwoord door Hans van der Eerden, voorzitter departement ’s-Gravenhage
18.10 uur    Harry van de Louw over Theater De Vaillant
18.20 uur    Presentatie Michiel Hardon over Gast aan Tafel, gevolgd door discussie
19.10 uur    Afsluiting en borrel
20.15 uur    Einde bijeenkomst

Locatie: Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120, 2526 JS  DEN HAAG

Aanwezige introducees 4

Hans Buurman

Gemeentemuseum

Bertine Colsen

Bestuurslid Gast aan Tafel

Hanna Thuránszky

Bestuurslid Gast aan Tafel

Nannie van Hal- van Willigen


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden