GEANNULEERD: Drink the booze, save the bees - De Maatschappij bij Serious Bee Distillers

Drink the booze, save the bees - het verhaal van Serious Bee Distillers en Stichting Bee Serious 

Alwine van Winsen is directeur van BeeSerious, een stichting die zich inzet voor het welzijn van de bijen. Het uitserven van de bij heeft grote gevolgen voor de mens. Hoe breng je deze boodschap over? Met een smakelijk drankje. Alwine distilleert in Schiedam een honingdrank en De Maatschappij krijgt op 18 november een exclusief kijkje in de keuken. 

Bij Serious Bee Stillers wordt honing en mede verkocht, je kan zelfs een bijenkoningin of volk adopteren. Om een groter publiek te bereiken heeft Alwine een mead brandy ontwikkeld. Mead is mede, een wijn die gemaakt wordt van honing. Volgens de mythologie dronken de Griekse Goden vroeger al mede, en ook de Vikingen en de mensen in de Middeleeuwen. Er was veel honing omdat dat de enige zoetstof was, de mensen hadden daarom meer culinaire toepassingen voor honing. Alwine werd nieuwsgierig, en we begon met het experimenteren en distilleren van mede. Proeven en proberen. Dit leidde tot de productie van een uniek honingdistillaat van 40% alcohol. 

LEF-Prijs 2021

Recentelijk is Stichting BeeSerious genomineerd voor de LEF-Prijs.  Een ondernemers prijs voor bedrijven en organisaties met onderscheidend vermogen, met pit, met een net iets andere aanpak, met visie, moet doelen en een heldere strategie om deze te realiseren.

Waarom? 

Zoals bij elke bijeenkomst van De Maatschappij Departement Rotterdam nodigen wij LEFhebbers uit vanuit de driekhoek Overheid, Onderwijs en Ondernemerschap. Wat alle De Maatschappij leden met elkaar gemeen hebben is dat we er allemaal in geloven dat morgen beter kan zijn dan vandaag en we niet bang zijn om de mouwen hiervoor op te stropen. Tijdens de bijeenkomsten staan de kernwaarden inspireren, verbinden en vernieuwen hoog in het vaandel. 

18 november

Wanneer? donderdag 18 november 2021 van 16:00 - 18:00

Waar? Serious Bee Distillers - Van Heekstraat 15, Schiedam 

Leden kunnen zich aanmelden via de aanmeld-button. Niet-leden kunnen een mail sturen naar rotterdam@de-maatschappij.info, dan ontvang je van ons een bevestiging van aanmelding. Deelname € 20,00 p.p. over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. naam, datum en bijeenkomst.Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd. Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een bericht naar 06-13998141. 

Tot 18 november! 

Het bestuur van De Maatschappij departement Rotterdam 

 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden