Palestina en Israël: begrijp jij het nog?

Beste leden en gëinteresseerden,

Op donderdag 16 november organiseren wij samen met Departement Zaanstad der Maatschappij tot Nut van 't Algemeen een lezing van oud-wethouder van Zaanstad en geschiedkundige Hans Luiten over Israël/Palestina onder de titel "Palestina en Israël: begrijp jij het nog?".

De beelden uit de Gazastrook zijn gruwelijk. Al weken worden de twee miljoen inwoners geïsoleerd en bestookt, het dodental loopt al in de duizenden. De beelden uit de Israëlische dorpen vlak naast de Gazastrook, rond de 1500 slachtoffers van de Hamas-aanval, zijn ook al zo gruwelijk. Op de sociale media probeert iedereen elkaar te overtuigen wie het meest schuldig is en velen denken ook al de oplossing te weten.

Was de werkelijkheid maar zo overzichtelijk dat we alle Palestijnen en alle Israëli’s konden indelen in goed en kwaad. In deze lezing geeft Hans Luiten een overzicht van de geschiedenis van Israël en Palestina. Een verhaal over Jeruzalem en haar tempels, kerken en moskeeën, over de Osmaanse bezetting, het zionisme, de Holocaust, de rol van het Westen, Jaffa, Haifa en sinaasappelen, over de Nakba van 1948, het bloedbad van Qibya, de Zesdaagse oorlog, Iraakse Joden, de Oslo-akkoorden en de moord op Rabin en sjeik Yassin en nog veel meer. Geen lezing om daarna de ander nog harder met argumenten om de oren te slaan, wel om de situatie beter te kunnen begrijpen.


Hans Luiten (Foto: Joop van Putten)

De lezing wordt gehouden in de Wormerveerse Vermaning aan de Zaanweg 57 te Wormerveer en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De entree is gratis.

'Consumpties alleen per pinbetaling af te rekenen' 

Voorafgaand aan de lezing houden wij onze algemene ledenvergadering, waarvoor u bij deze bent uitgenodigd. De agenda kunt u opvragen op mailadres voss@dbv-advocaten.nl

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden