Op bezoek bij Vencomatic

“Wij leveren oplossingen voor een succesvolle pluimveehouderij, met een zo gering mogelijke milieu-impact en het hoogste niveau van dierenwelzijn.”

De eerste zin op de website van Vencomatic. Mooi toch. Voortdurende innovaties op gebied van de Pluimveehouderij en dan met name de productie van stalinrichtingen voor legkippen maken dat ze ver voorop lopen in hun markt. Tel daarbij op dat ze met hun medewerkers omgaan alsof het familie is en ze in nog altijd één van de meest duurzame gebouwen van Nederland zitten, het “grootste ei van Nederland, zoals ze zelf zeggen” en bij ons bezoek aan deze locatie mag je gewoon niet ontbreken.

20 april 2022 gaan we met onze leden en gasten dan ook naar de Vencomatic Campus te Eersel. Daar gaan we kennis maken met hun aanpak kippen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, in de vakrichting ‘eieren leggen’, te krijgen. We krijgen tekst en uitleg en een lunch om vervolgens een rondleiding te mogen meemaken in deze bijzondere locatie.

We zijn er welkom om 12.00 uur (inloop van 11.45 uur) en om 14.00 uur sluiten we weer af zodat iedereen zijn weg weer kan vervolgen.

Uiteraard zijn alle leden van De Maatschappij weer van harte welkom net als andere geïnteresseerden.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden