Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 gaat van start!

De voorbereidingen van het evenement ‘Het Ondernemersgala Hoeksche Waard’ zijn in volle gang! Net zoals in 2019 worden tijdens het Ondernemersgala op maandag 16 mei 2022 wederom de Ondernemersprijs, de Startersprijs, de Retailprijs en de Social Impact Award uitgereikt, respectievelijk door de samenwerkende organisaties Ondernemersvereniging HW, StartSmart HW, Detailhandelsraad en De Maatschappij departement Hoeksche Waard. Daarnaast hebben de vaste partners Rabobank Zuid-Hollandse eilanden en Gemeente Hoeksche Waard hun medewerking reeds toegezegd. KOOP HIER JE TICKETS VOOR HET ONDERNEMERSGALA!

De Social Impact Award HW is een blijk van waardering voor de inzet van een persoon die maatschappelijk actief is in de Hoeksche Waard. De Award wordt toegekend door De Maatschappij departement Hoeksche Waard. De Social Impact Award HW wordt uitgereikt aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaalmaatschappelijk of sociaalcultureel gebied in de Hoeksche Waard van betekenis is geweest.

Dit keer wordt het gala in het thema ‘Perspectief!’ gegoten. In de huidige situatie is dit een belangrijke thema dat in alle uitingen zal terug komen en aangevuld wordt met mooie voorbeelden om ook andere ondernemers te inspireren. Tijdens een feestelijke en spannende avond op 16 mei worden de winnaars beloond met hun welverdiende awards. Iedere award wordt uitgereikt door een afzonderlijke jury. Hoe de avond er precies uit gaat zien is nog afhankelijk van de maatregelen die in mei van kracht zullen zijn, maar er wordt aan meerdere scenario’s gewerkt, zowel offline als hybride.

Organisatievoorzitter Pim Verhage legt met dit evenement graag de nadruk op positiviteit en interactivitieit. “Het is een unieke mogelijkheid voor ondernemers om zich te presenteren. Grijp die kans! Hoe je het ook wendt of keert: Elk ondernemerschap in de Hoeksche Waard verdient een dikke pluim.”

Vanaf 19 januari starten de 4 separate voortrajecten, te beginnen met de nominaties. Ken jij of heb jij een innovatief bedrijf met perspectief in de Hoeksche Waard, of een bedrijf dat op een andere manier onderscheidend is of ken jij een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal maatschappelijk of sociaal cultureel vlak actief is/is geweest voor de Hoeksche Waard? Nomineer dit bedrijf of persoon dan in zijn of haar categorie via de website www.ondernemersgalahw.nl

PROCEDURE
Leden van De Maatschappij, departement Hoeksche Waard, maar ook organisaties, ondernemingen, instellingen en personen in de Hoeksche Waard kunnen personen nomineren voor de Social Impact Award 2021. Elke genomineerde dingt mee; of hij/ zij nu één of meerdere keren wordt genoemd maakt niet uit. Bij de nominatie hoort een duidelijke toelichting en motivatie waarom de betreffende persoon de prijs zou moeten krijgen.

Juryleden van de Social Impact Award en bestuursleden van De Maatschappij kunnen zelf niet nomineren of genomineerd worden.

Na sluiting van de nominatieperiode stelt het bestuur van de Maatschappij een longlist op en doet een voorstel aan de jury voor een shortlist. De jury bespreekt de genomineerden en komt tot een keuze voor de winnaar. De uitreiking van de Social Impact Award vindt plaats op 16 mei 2022 tijdens het Ondernemersgala HW 2022. Kort daarvoor wordt de winnaar geïnformeerd.

CRITERIA
De genomineerden moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • De prijs wordt uitgereikt aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal maatschappelijk of sociaal cultureel vlak actief is/is geweest voor de Hoeksche Waard.
  • De activiteiten die de persoon in dit verband heeft ondernomen zijn of waren gericht op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard, dienen het algemeen belang en getuigen van een aantoonbare visie.
  • De activiteiten en de persoon zijn verbindend, inspirerend en vernieuwend.

JURY 
De jury bestaat uit:

Trix van Os                         Bestuurder Alerimus, winnaar Social Impact Award 2019
Jack de Leeuw                    Juryvoorzitter
Gerard Appelman               Ondernemers
Bert Tuk                              Onderwijs
Harry van Waveren              Overheid 

Aanwezige leden 1

Er zijn nog geen leden aanwezig

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden