“Ondermijnende criminaliteit”: interview en aansluitend BBQ

Een interactief interview met wethouder Greetje Bos van de gemeente Breda, die in een essay heeft opgeroepen te komen met een masterplan tegen criminaliteit die onze samenleving en democratische rechtsorde bedreigt.

Het leidt tot sociaal-maatschappelijke schade, economische schade en het heeft een zorgwekkende aantrekkingskracht op onze jeugd: drugscriminaliteit. In het nieuws horen en lezen we over extreem geweld, druk op het opsporingsapparaat en de rechtspraak, vergismoorden en een internationale reputatie als drugs- en witwasparadijs. Het is (te) lang gebagatelliseerd, inmiddels is het helaas een onderdeel van ons dagelijks leven, en hoewel er consensus bestaat over het feit dat we hier van af moeten, bestaat er grote verdeeldheid over de vraag: hoe?

Welke stappen gezet moeten worden om een effectief masterplan op te stellen en uit te voeren, welke heilige huisjes moeten daarvoor misschien wel om sneuvelen? Hierover spreken we met wethouder Bos, als voormalig Officier van Justitie zeer ervaren in de bestrijding van ondermijnende drugscriminaliteit, tijdens een interactief interview onder leiding van Johan Vissers en Mark Wiertz van ons bestuur. Een intrigerend onderwerp, met economische en maatschappelijke vraagstukken, waarin principiële keuze gemaakt zullen moeten worden.

U hoeft geen strafrechtspecialist te zijn én u hoeft Zoom niet te openen voor deze bijeenkomst, want het onderwerp raakt eenieder én we komen weer “gewoon” bij elkaar op woensdag 16 september 2020 voor een bijeenkomst met lezing van 15.00u tot 17.00u in De Boschwachter in ’t Mastbos, aan de Huisdreef 4 in Breda. Parkeren is gratis.

Gelegenheid tot napraten over dit onderwerp of bijpraten na elkaar lang niet te hebben gezien is er voldoende, want we sluiten af met een gezellige ‘corona-proof’ BBQ!

We kijken erg uit naar deze eerste échte bijeenkomst na de lockdown en hopen u allen daarbij weer te ontmoeten. Nodig vooral ook introducé(e)s uit voor dit aansprekende onderwerp en om met De Maatschappij en haar leden kennis te maken.

Over de wijze waarop we deze bijeenkomst met inachtneming van de RIVM-adviezen inrichten, bent u eerder al geïnformeerd. Wellicht ten overvloede herhalen we: blijft bij klachten thuis, houd afstand en houd rekening met elkaar.

Namens het bestuur: hopelijk tot ziens bij deze of de volgende bijeenkomst!

Aanwezige introducees 32

Dominique van Unnik

Ingrid Aarts

Tech4You

Gabrielle Bruinhof

ZZPER in mantelzorg

Fred Bruls

Eiffel

Pauline Buth

Colorbomb.nl

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden