Mail naar relatie

Netwerkbijeenkomst met Sandra Roelofs

Sandra Roelofs  (Terneuzen, 1968) is de echtgenote van de voormalig president (2004-2013) van Georgië, Mikheil Saakashvili  Zij ontmoetten elkaar bij een cursus mensenrechten in Straatsburg . Sinds 1995 (geboorte oudste zoon) woont Sandra in zijn 4 miljoen inwoners tellende vaderland. Ze begint er colleges Frans te geven aan de Universiteit en al snel vindt ze een vaste baan bij het Internationale Rode Kruis en later bij het Nederlandse consulaat in Tblisi.

Eind jaren negentig richt Roelofs de humanitaire stichting SOCO op (gevolgd door de ‘Steunstichting SOCO Nederland’). SOCO houdt zich aanvankelijk bezig met het lenigen van de noden van alle kansarme groepen in de Georgische samenleving maar richt zich de laatste jaren vooral op projecten die de volksgezondheid verbeteren (m.n. gehandicaptenzorg, het uitsturen van SOCO’s medische mobiele team naar het platteland en hulp aan kinderen met zeldzame ziekten. Ook verstrekt stichting SOCO elk jaar studiebeurzen.

Eerder dit jaar heeft Sandra haar mastergraad in ‘Global Health Policy’ behaald aan de University of London en is ze naast haar werk voor Stichting SOCO onlangs ook afdelingshoofd geworden van het Internationaal Master of Public Health programma aan de University of Georgia waar ze al colleges gaf.

U wordt uitgenodigd om deze bijzondere netwerkbijeenkomst bij te wonen; wilt u zich a.u.b. daarvoor aanmelden? Dat kan via: DeMaatschappij@dezb.nl

Aanwezige introducees 6

Ate de Bourgraaf

De Bourgraaf Beheer BV

Norman van Deijk

Willem Dudok Dudok de Wit

n.v.t.

Cornelis Duvekot

Dental Point Goes. Combitandartsenpraktijk.

cornelis de jonge

optiekdejonge

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden