Mobiliteit in- en rondom de Hoeksche Waard (1)

Beste leden,

Alle Hoeksche Waarders kennen het ‘eilandgevoel’,  het heerlijke leven op het platteland en toch dicht bij de stad. Totdat één of beide tunnels (de Heinenoord- en Kiltunnel), of de Haringvlietbrug gestremd zijn. Dan beseffen we pas echt dat we op een eiland wonen. Het is dus niet zo gek dat veel inwoners, bedrijven, openbaar vervoer en transit verkeer graag op de hoogte gebracht willen worden van de aanstaande renovaties van deze toegangswegen en tunnels.

De uit 1969 stammende Heinenoordtunnel is toe aan groot onderhoud en de technische installaties en systemen moeten vervangen worden. De tunnel is een cruciale schakel voor Zuid-Holland, West-Brabant, Zeeland en het internationale verkeer. Elke dag rijden circa 110.000 voertuigen door de tunnel. Verkeershinder tijdens de renovatie is niet te voorkomen. Rijkswaterstaat werkt samen met de provincie, gemeenten en andere organisaties aan bereikbaarheidsmaatregelen.

Voor onze eerste digitale bijeenkomst in 2021 is het goed om stil te staan bij wat ons te wachten staat in 2023-2024 wanneer de renovatie van de Heinenoordtunnel begint. In samenwerking met Steven Corijn, betrokken bij “De Verkeersonderneming” en Marjolein Brandt van Rijkswaterstaat verzorgt uw departement een digitale bijeenkomst op donderdag 18 februari a.s. Het programma heeft  uiteraard een informatief karakter zoals u van ons gewend bent, maar bevat ook interactieve elementen, gedacht wordt zelfs aan een quiz.

De digitale bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 februari van 16.00 tot 17.30 uur, inloggen kan vanaf 15.45 uur. Meld u op tijd aan, uiterlijk op maandag 15 februari, via de aanmeldbutton bij deze uitnodiging of telefonisch 0186-640280 (Carla van Emmerik) of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. U krijgt dan een link toegestuurd waarmee u kunt inloggen op Zoom. 

Graag tot ziens op 18 februari a.s.,
 

met vriendelijke groet,
het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard

Ben Pluimer - Jack de Leeuw – Carla van Emmerik - Miranda den Tuinder – Alie ‘t Hooft

 

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden