Lunchbijeenkomst met Rene Berkvens

Rene Berkvens, Damen Shipyards

Van “werkschuw langharig tuig” tot CEO van een beeldbepalende scheepsbouwer. 

Damen Shipyards heeft meer dan 32 scheepsbouw en reparatiewerven met meer dan 9000 medewerkers wereldwijd. Sinds de oprichting in 1927 zijn er meer dan 6000 schepen gebouwd voor afnemers in meer dan 100 landen. Jaarlijks komen er momenteel circa 180 schepen van de werf. Damen heeft met een uniek concept de malaise in de scheepsbouwsector weten te ontspringen, is sterk gegroeid vanaf 2000 en is zeer concurrerend met bijvoorbeeld de scheepswerven in Azië. Hollands Glorie is bij deze door en door Nederlandse, maar vooral ook internationale, werf in goede handen.

‘Langharig werkschuw tuig was ik op de middelbare school. Ik wilde niets en wist niets’, vertrouwde Rene Berkvens (CEO) nog niet zo lang geleden in een interview aan het papier toe. De rest is geschiedenis. Na een studie HTS Werktuigbouw (en een afstudeerproject bij Damen) wilde hij heel graag naar het buitenland. Hij was 23 jaar en klaar om de wereld ontdekken. In Amerika ging hij voor Aad de Monchy aan de slag Diens Tiva hielp Nederlandse bedrijven voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Van wat hij daar opstak, heeft hij nog steeds profijt. Hoe je omgaat met zaken­relaties, de persoonlijke toon, je verplaatsen in de ander. Kwaliteiten die hem na zijn terugkeer bij Damen uiteindelijk in een positie brachten om Kommer Damen op te volgen en leiding te geven aan dit prachtige familiebedrijf.

Rene Berkvens neemt ons mee in zijn carrière, de Nederlandse Scheepsbouw, het belang van een sterke (en kennisintensieve) maritieme sector en vanzelfsprekend het unieke Damen Shipyards.

Kortom, je bent van harte welkom op een interactieve lunch op donderdag 18 april op Sociëteit de Maas. Wij rekenen op je komst!

Introducee
U bent van harte welkom op deze lunchbijeenkomst ook als u geen lid bent van de Maatschappij. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met onze voorzitter Peter Caljé (p.calje@stone-ba.nl of 06-12962926)

Aanmelding en deelname voor leden
Aanmelden kan via de website. Mocht dit niet lukken dan kan je via deze link een mail versturen.
Deelname € 23,50 p.p. UITSLUITEND over te maken naar IBAN NL54ABNA025.39.85.358 t.n.v. NMNH departement Rotterdam o.v.v. naam, datum en bijeenkomst.
Bij eventuele annulering minder dan 3 dagen voor de bijeenkomst blijven de kosten van deelname verschuldigd!
Aangemeld maar toch verhinderd: Graag een mailbericht of een sms naar 06-13998141. 

Kent u binnen uw netwerk partijen die in de sectoren ondernemerschap, onderwijs of openbaar bestuur opereren, dan zijn zij van harte uitgenodigd om kennis te maken met De Maatschappij. Gevraagd wordt deze uitnodiging te delen met geïnteresseerden, ook via Linkedin. 

Wij zien uit naar je komst.
Mede namens bestuursleden Peter Paul, Eline, Bo en Charlotte 

Peter Caljé,
Voorzitter

Aanwezige introducees 33

Frank Bartels

Interstream Barging

Job van Berkel

SCALA

Berend Boshouwers

SCALA

Sascha Bouwman

VLS

Mathilde Brandhorst

SCALA

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden