Lunchbijeenkomst met Maarten van Rossem, historicus en analysator

Met enige trots presenteert De Maatschappij Drechtsteden op woensdag 15 maart, de dag van de Tweede Kamer Verkiezingen, Amerika-deskundige en aartsmopperaar Maarten van Rossem.

Prof. dr. Maarten van Rossem studeerde Geschiedenis in Utrecht, waarna hij vertrok voor een verblijf aan het 'Institut für Europäische Geschichte' in Mainz. Van Rossem werd in november 1997 benoemd tot Bijzonder Hoogleraar met als leeropdracht 'de Nederlandse cultuur in internationale context'. Hij geeft regelmatig commentaar op politieke en culturele kwesties voor radio en televisie. Door het Historisch Nieuwsblad werd Van Rossem gekozen tot 'historicus van het jaar 2003', omdat hij 'Nederlanders met veel humor historisch verantwoord door dit nare oorlogsjaar heeft geloodst'.

Van Rossem is daarnaast geen onbekende op de televisie. Zo is hij vaak te zien (geweest) bij diverse talkshows. In 2012 maakte Van Rossem een documentaire over het Amerikaanse presidentschap getiteld: 'Van Rossem For President'. Op geheel eigenzinnige wijze zal Van Rossem zijn licht laten schijnen over het politieke slagveld in eigen land. En natuurlijk zal ook de ontstane situatie in het sinds kort door Trump en vazallen bestuurde Amerika niet aan zijn kritische analyse ontsnappen.

Meldt u snel aan, want vol is vol!

Aanmelden
U dient uzelf aan te melden via de website van De Maatschappij. Ook partners zijn van harte welkom!
Heeft u vragen met betrekking tot het aanmelden stuurt u dan een mail naar info@de-maatschappij.nl

Locatie
Da Vinci College, Bellissimo
Leerparkpromenade 100
3312 KW Dordrecht

Tijdsduur 12.00 – 14.00 (met eventuele  uitloop)

Kosten: lunch met consumpties € 17,50

Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn, meldt u zich dan s.v.p. op tijd af door in te loggen op de website of via info@de-maatschappij.nl

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Willem Peek en Jacqueline Trotsenburg
Programma-Commissarissen

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem

Historicus en analysator

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden