Lunch met burgemeester A.W. (Wouter) Kolff, gemeente Dordrecht

Geachte leden,

Een andere dag, een ander tijdstip: onze eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen is op woensdag 19 september a.s. van 12.30-14.30 uur !

Wij zijn zeer verheugd dat burgemeester A.W. (Wouter) Kolff van de gemeente Dordrecht deze keer onze gastspreker zal zijn. De heer Kolff is dan net 1 jaar (en 6 dagen) burgemeester van onze buurgemeente. Overigens is hij opgegroeid in Mijnsheerenland dus onze regio is hem zeker niet onbekend!

De carriere van burgemeester Kolff is na zijn rechtenstudie begonnen met een eigen uitzendbureau en hij combineerde dat met een functie als kandidaat-notaris bij Loyens & Loeff. In 2010 maakte Kolff de overstap naar de politiek en werd hij wethouder in Nieuwegein waar hij onder meer financiën, economische zaken en sociale zaken in zijn portefeuille had. In 2012 werd hij tot burgemeester benoemd in de gemeente Veenendaal waar hij tot zijn benoeming in Dordrecht vorig jaar werkzaam was. Tijdens zijn politieke carriere trad de heer Kolff ook diverse malen op als formateur na gemeenteraadsverkiezingen zoals in Lelystad maar ook na de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland in 2015.

Als burgemeester van Dordrecht heeft de heer Kolff een uitgebreide portefeuille zoals algemene zaken, integrale veiligheid, brandweer, politie, bestuurlijke betrekkingen en regionale samenwerking. Tevens vloeien uit dit ambt diverse regionale functies voort. Zo is de heer Kolff voorzitter van het Drechtstedenbestuur en de Drechtraad maar ook van de Politie Zuid-Holland Zuid en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid waar ook de Hoeksche Waard onder valt. De Hoeksche Waard, vanaf 1 januari 2019 een van de grotere gemeenten in onze regio, heeft dus veel aanknopingspunten met burgemeester Kolff en het is zeker interessant om zijn visie op de samenwerking en toekomst van onze regio te horen!

U bent op 19 september a.s. vanaf 12.30 uur van harte welkom bij Restaurant Binnenmaas, Vrouwe Huisjesweg 1 A in Mijnsheerenland. U kunt zich aanmelden via de paarse aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info of via telefoonnummer 0186-640280.

Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden? Vanaf dinsdag 18 september a.s. kunt u zich aan- of afmelden rechtstreeks bij Restaurant Binnenmaas via telefoonnummer 0186-601629.

Graag tot ziens op 19 september a.s.!

Met vriendelijke groet,
het bestuur van De Maatschappij - departement Hoeksche Waard
Jack de Leeuw - Wim Nobel - Ben Pluimer

Burgemeester A.W. (Wouter) Kolff, gemeente Dordrecht

Burgemeester A.W. (Wouter) Kolff, gemeente Dordrecht

Aanwezige introducees 10

Leonard Batenburg

BO Wonen

Ina Batenburg

Willem Batenburg Consultancy B.V.

Andre Borgdorff

Gemeente Binnenmaas

Johan Dam

Harry Groeneveld


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden