Lunch Hoeksche Waard met wnd. burgemeester J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld van Oud-Beijerland

Geachte leden,

Op donderdag 26 januari a.s. vindt onze eerste lunchbijeenkomst van 2017 plaats!

Ons seizoensthema is "Transities in de samenleving: duurzaam leven, duurzaam werken".

Wij zijn verheugd om dit keer als gastspreker te mogen ontvangen waarnemend burgemeester J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld van de gemeente Oud-Beijerland. Sinds het afgelopen najaar is mevrouw Hermans werkzaam in de Hoeksche Waard en wij zijn erg benieuwd naar haar visie op de ontwikkelingen in onze regio.

Mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld begon haar carriere in de psychiatrische gezondheidszorg. Vanwege haar interesse in maatschappelijke en politieke zaken werd zij binnen de VVD actief in de gemeente Losser, opeenvolgend als gemeenteraadslid, fractievoorzitter en wethouder. Op 1 juli 2001 werd zij benoemd tot burgemeester van de gemeente Ouderkerk. In 2004 verruilde zij deze gemeente voor de gemeente Ridderkerk om vervolgens in 2009 tot burgemeester van Almelo te worden aangesteld. In 2015 ambieerde zij geen tweede termijn zodat zij als waarnemend burgemeester in Almelo aanbleef tot een waardige opvolger was gevonden. Op 26 september 2016 werd mevrouw Hermans aangesteld als waarnemend burgemeester in het Spuidorp Oud-Beijerland.

In haar lezing zal burgemeester Hermans diverse onderwerpen bespreken in het kader van ons seizoensthema Transities in de Samenleving, zoals de transitie die de overheid doormaakt: de ontwikkeling van representatieve naar participatieve democratie (Overheidsparticipatie). Maar zij zal natuurlijk ook ingaan op de bestuurlijke ontwikkelingen in onze regio, zoals de bestuurlijke herindeling van de Hoeksche Waard. Is dit de ultieme kans op een stap vooruit, het creëren van nieuw perspectief voor ons eiland?
Daarnaast zal zij ingaan op de (door)ontwikkeling van het Pact van de Waard, b.v. als regioprofilering maar ook een eventuele doorgroei tot economic board van de Hoeksche Waard.

Voldoende stof tot overdenking, vragen en discussie; u wilt dit niet missen!

U kunt zich aanmelden voor deze lunchbijeenkomst tot en met woensdag 25 januari a.s. Als u zich al heeft aangemeld, hoeft u dit niet nogmaals te doen. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan s.v.p. afmelden? Vanaf woensdag 25 januari a.s. graag aan- of afmelden via Restaurant Binnenmaas 0186-601629.

Graag tot ziens op 26 januari !

Met vriendelijke groet,
het bestuur van het Departement Hoeksche Waard,

Ben Pluimer - Willem Punt - Corien Benschop

Aanwezige introducees 17

Ank Ammerlaan

Agro-research Oud-Beijerland BV

Dick de Bruijne

Farmland Makelaars & Rentmeesters BV

Hennie van Dinteren

Vos belastingadvies

Raymond van Galen

OHW voorzitter afd Binnenmaas

J.H.M. (Jon) Hermans-Vloedbeld

Gemeente Oud-Beijerland

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden