Lezing door Paula Beentjes: De Reis van de Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog


De Reis van De Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt, ter bescherming tegen oorlogsgevaar naar verschillende plaatsen geëvacueerd. Paula Beentjes geeft hierover een lezing met historisch beeldmateriaal. Zij leidt deze lezing in met het persoonlijke verhaal van haar vader; tijdens de Tweede Wereldoorlog bood hij in de garage van autobusonderneming Beentjes & De Bruijn te Heemskerk, gedurende één nacht onderdak aan De Nachtwacht. De lezing wordt afgesloten met een historische film van het Rijksmuseum, met unieke beelden van de schuilplaatsen waar De Nachtwacht werd opgeborgen.

Paula Beentjes is van huis uit jurist. Sinds 2017 doet zij, naar aanleiding van het verhaal van haar vader, onderzoek naar de Reis van De Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij geeft hierover lezingen en verzorgt hierover lesprogramma’s als gastdocent op scholen. 

21 maart
Zwanenburgwal 20
Amsterdam 

18.00 uur         inloop en borrel
18.45 uur         Lezing door Paula Beentjes
19.30 uur         borrel

Voor deze bijeenkomst vragen we een eigen bijdrage van € 10,00 die je bij binnenkomst voldoet. Introducés zijn meer dan welkom en betalen € 17,50.
Aanmelden kan via de aanmeldbutton onderin deze uitnodiging.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden