Leden voor leden: Tijd is geld, dus je kunt eraan verdienen

Let op: aanvankelijk was deze bijeenkomst gepland voor 1 februari 2017, (vrijwel) gelijktijdig met de bijeenkomst van het Netwerk Onderwijs en Arbeidsmarkt Amersfoort. Wij hebben de datum verzet zodat u ook deze netwerkbijeenkomst kunt bezoeken.  Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst.

De hoge werkeloosheid van de afgelopen jaren werd door velen gezien als een dipje, veroorzaakt door de kredietcrisis en de daaropvolgende overheidsmaatregelen. Nu de zon weer schijnt, durven wij weer te dromen van volledige werkgelegenheid. Maar wie preciezer kijkt ziet dat de arbeidsmarkt twee gezichten heeft. In sommige sectoren is er een enorme krapte, terwijl honderdduizenden werkzoekenden - met of zonder uitkering - niet de technische vaardigheden paraat hebben die gevraagd worden.

Voor de optimisten – en voor mensen die de verkiezingen willen winnen met een succesverhaal – zijn er alle redenen om terug te keren naar de oude bekenden in het arbeidsmarktbeleid: de vaste aanstelling, de omscholing, meer subsidie voor kinderopvang en een nieuwe variant op de oude VUT. 

Maar bij De Maatschappij denken we: never waste a good crisis. Daarom hebben we twee sprekers die ons (kort, zodat er tijd is voor een scherpe discussie) gaan prikkelen om niet terug te vallen op het vertrouwde recept.

 

Klaas Mulder schreef een dwars boek over arbeidsmarkt en onderwijs. Hij denkt dat het arbeidsmarktbeleid niet bij Sociale Zaken thuishoort, maar bij Economische Zaken. Hij zal ons vertellen hoe je geld kan verdienen aan tijd. Aan de tijd van mensen zonder baan, door ze niet “bezig te houden” maar de dingen te laten bouwen waarmee je over twintig jaar de concurrent gaat verslaan. Van busyness naar business in het werkgelegenheidsbeleid.

Joost Seijsener van JBMW, lid van het departement Eemland en initiatiefnemer van deze bijeenkomst, legt uit hoe bedrijven die vasthouden aan de oldschool-sollicitatieprocedure, riskeren het benodigde talent niet binnen te halen. Hij licht toe hoe alle mensen binnen het bedrijf in stelling gebracht kunnen worden om de beste menskracht te vinden voor het bedrijf. Alleen daarmee borg je kwaliteit van de instroom en breng je gelijktijdig de inspanningen – sollicitatiegesprekken, etc. – met een kwart terug onder het motto just balance makes wise.

   

Wij zijn deze bijeenkomst te gast bij ons lid Mirjam Reitsma van Princess Hotel. Haar team zal ons verwelkomen met een heerlijke soep. Na afloop is er tijd voor netwerken in de bar.

Datum: 8 februari 2017
Tijd: 17.00 - 19.00 uur

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan t/m 3 februari a.s.
Mocht u na aanmelding onverhoopt verhinderd zijn dat kunt u zich tot 48 uur van te voren afmelden via de website (daarna door een email te sturen naar eemland@de-maatschappij.info). Indien wij uw afmelding niet (tijdig) ontvangen zien wij ons genoodzaakt een no showfactuur in rekening te brengen van € 30,00. Daarna s.v.p. een mail sturen naar eemland@de-maatschappij.info.

NB: voor vernieuwing van de website van de Maatschappij schreven enkele leden zich al in. Deze inschrijvingen zijn bij het omzetten van de website verloren gegaan. Meld u zich daarom opnieuw aan.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden